Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Duszę Twoją tu...
... dopadłem i pochowałem:
http://fc00.deviantart.com/fs48/f/2009/187/a/9/a98f4f6e06d0583df00742f9cadbcd5c.jpg
Większa wersja
http://img34.imageshack.us/img34/385/dsc2596.jpg
grudzinsky
07-07-2009, 01:55
no no :) pojechales konkretnie...z fota i z tytulem :D
Sowulus12
07-07-2009, 05:29
Baaardzo wysoki poziom, gratuluję!
wojtek6308
07-07-2009, 07:44
Świetna robota Kulten :-D bardzo mnie się podoba ta praca.
Dopracowane w każdym szczególe, mistrzowskie zdjecie.
Fajnie wkomponowany "grób". Fotka bardzo mi się podoba, bardzo wysoki poziom.
ma klimat.bdb - gratki :-D
Karbulot
07-07-2009, 09:45
A co to sa te biale kropeczki na wodzie u dolu kadru?
jacek.gold
07-07-2009, 10:00
dobre zdjęcie z mocnym tytułem
to na dole kadru to chyba śnieg a widać że i woda z lekka przymarznięta
Ja tam widzę lód.
Nikonozaur
07-07-2009, 11:07
Pięknie, fota z gatunku bardzo klimatycznych. Odnoszą wrażenie, że na niebie mamy więcej niż jedno słońce. :mrgreen:
To szron, którym pokryty jest gruby lód.
alfapasje
07-07-2009, 11:53
tytuł psychodeliczny lekko :) A zdjęcie klasa :)
Karbulot
07-07-2009, 12:21
Aaaa... Czyli to jest lód..
To zmienia postac rzeczy.
Ja myslalem, ze jakies paprochy na wodzie.
Nikonozaur
07-07-2009, 14:36
tytuł psychodeliczny lekko (...)
No, facet, z nieba mi spadłeś. :-D Fota kojarzy mi się z muzyką Pink Floyd.
GUINNESSts
07-07-2009, 20:40
Ulala!!! Ale czad!!!! Teraz to az wstyd mi wrzucac moja poprawiona panorame:oops:
za przedmówcami zdjęcie klasa , daj linka do jakiejś większej wersji
Pablo 77
07-07-2009, 21:06
No teraz pojechałeś ostro:)Tam w oddali bardzo fajnie jest:)
za przedmówcami zdjęcie klasa , daj linka do jakiejś większej wersji
Proszę:
http://img34.imageshack.us/img34/385/dsc2596.jpg
Fota kojarzy mi się z muzyką Pink Floyd.
A mi bardziej z Burzum, np z tym (zwłaszcza od ok 1:20s):
http://www.youtube.com/watch?v=30lt14WQ1w0
Cieszę się, że praca się podoba.
Dodałem do pierwszego posta większą wersję.
Zdjęcie bardzo mi się podoba :)
Dodałem do pierwszego posta większą wersję.
Zdjęcie bardzo mi się podoba :)
Dzięki Jarku :) . To jeszcze odsłuchaj muzy zatapiąjąc spojrzenie w obrazku :D .
Niesamowite - kolejne zresztą.
Wszystko poukładałeś jak należy.
Miałbym tylko zastrzeżenie (a może i nie :-D) - na dużej wersji lepiej widać: po lewej stronie, na styku wody i gór pojawiły się smugi. Nie wiem co to jest, ale nie podoba mi się :-D
Hej Jarku, miło Cie widzieć ponownie.
Już wyjaśniam :D . To są cienie pojedynczych drzew porastających to wzgórze ale odległość i tło spowodowały, że zlały się z otoczeniem. Jak się przyjrzysz to po środku i skrajnie z prawej jest ten sam efekt :D .
Polsar74
08-07-2009, 00:33
szacuneczek
Bardzo ciekawy fotogram. Swiatło tu mocno pracuje na korzyść takiego ujęcia. Gratuluję!
Świetne. ech.... może kiedyś też uda mi coś podobnego ustrzelić
Zawszę jak wchodzę w Twój wątek zastanawiam się jak nisko mi opadnie szczena po ujrzeniu zdjęcia...
Powiem tak, szczena leży na podłodze... ŚWIETNA FOTA :D
Szalejesz Panie:) Świetna fota!
Hej Jarku, miło Cie widzieć ponownie.
Już wyjaśniam :D . To są cienie pojedynczych drzew porastających to wzgórze ale odległość i tło spowodowały, że zlały się z otoczeniem. Jak się przyjrzysz to po środku i skrajnie z prawej jest ten sam efekt :D .
:oops::oops::oops:
Pięknie to wszystko zagrało. Zdjęcie jak malowane.
swietne. powinno byc w dziale digart, ale to drobiazg.
powinno byc w dziale digart, ale to drobiazg.
Bo?
andrzejp
08-07-2009, 20:08
Pięknie to wszystko zagrało. Zdjęcie jak malowane.
Zgadzam się,
dobra praca,
wszyscy wszystko już napisali :)
Bo?
bo tu jest dział krajobraz
bo tu jest dział krajobraz
Napiszę to po raz drugi: bredzisz i zalecam leczenie.
Nie rozumiem uniesień, wśród tylu pochwał nie może trafić się słowo krytyki ? Co do kategorii sprawa jest dyskusyjna, ale na pewno zdjęcie JEST KRZYWE, leci w lewo i to dokładnie o 0.4-0.5st, od razu zauważyłem nie wiem czemu nikt więcej tego nie widzi :P wyprostujcie sobie monitory :P
Ogólnie zdjęcie BARDZO MI SIĘ PODOBA, ma klimat, kolory, kompozycja - wszystko gra i buczy :)
Napiszę to po raz drugi: bredzisz i zalecam leczenie.
kilka rodzajów oświetlenia, kilka rodzajów źródeł światła kilkadziesiąt balansów bieli, ja tak nie widziałem nawet po zmieszaniu skunka i kaszmiru
podrzuc tutorial :)
kilka rodzajów oświetlenia, kilka rodzajów źródeł światła kilkadziesiąt balansów bieli, ja tak nie widziałem nawet po zmieszaniu skunka i kaszmiru
Nie masz zielonego pojęcia o fotografowaniu i tylko puszczasz puste frazesy czym na prawdę irytujesz. Co nota bene jest podyktowane złośliwością.
Kolejna złośliwa uwaga więc następnym razem proszę by ta wypowiedź z twojej strony była ostatnią w moich wątkach.
Nie rozumiem uniesień, wśród tylu pochwał nie może trafić się słowo krytyki ? Co do kategorii sprawa jest dyskusyjna, ale na pewno zdjęcie JEST KRZYWE, leci w lewo i to dokładnie o 0.4-0.5st, od razu zauważyłem nie wiem czemu nikt więcej tego nie widzi :P wyprostujcie sobie monitory :P
Oczywiście, że można krytykować ale nie posiłkując się złośliwymi uwagami i głupkowatymi stwierdzeniami czego kolega pike już dał dowód wcześniej. Należy umieć uzasadnić swoje poglądy a nie uprawiać metody niektórych polskich polityków.
Co do krzywizny to nie jest krzywo. To jest jezioro, którego linia brzegowa jest bardzo nieregularna. Prostowałem na dużym formacie patrząc na budynek na wzgórzu i drzewa na wzgórzu. Więc nie ma mowy o krzywym kadrze.
Nie masz racji. Balans bieli jest jeden. Źródeł światła też nie ma różnych. Ja dopiero się uczę krajobrazu, ale tyle potrafię zobaczyć. Najbardziej są tu ruszone selektywnie kolor, oraz dodge/burn, ale nie tak wiele jak ci się wydaje. Gwarantuję, że gdybyś zobaczył wywołany RAW na standardowych ustawieniach musiałbyś bardzo przepraszać. Piękno tego typu zdjęć z pozycji fotografa polega na tym, że tak naprawdę nie musimy wiele zmieniać. Wyciągamy tylko to, co dała matka natura - światło i kolor.
Nie masz zielonego pojęcia o fotografowaniu i tylko puszczasz puste frazesy czym na prawdę irytujesz. Co nota bene jest podyktowane złośliwością.
Kolejna złośliwa uwaga więc następnym razem proszę by ta wypowiedź z twojej strony była ostatnią w moich wątkach.
Oczywiście, że można krytykować ale nie posiłkując się złośliwymi uwagami i głupkowatymi stwierdzeniami czego kolega pike już dał dowód wcześniej. Należy umieć uzasadnić swoje poglądy a nie uprawiać metody niektórych polskich polityków.
Co do krzywizny to nie jest krzywo. To jest jezioro, którego linia brzegowa jest bardzo nieregularna. Prostowałem na dużym formacie patrząc na budynek na wzgórzu i drzewa na wzgórzu. Więc nie ma mowy o krzywym kadrze.
... i nie ma mowy i niczym :-)
zaznacz w swoim profilu ,że jeśli ktoś nienależycie się zachwyca, to źle to znosisz, nie chcę byc sprawcą Twoich powikłań zdrowotnych. w poprzednim żywocie mojego windowsa ,zanim się sypnął, miałem na pulpicie jedną Z Twoich, bo są fajne.jednak uważam je za fotografikę , nie fotografię. co nic zmienia wg mnie , a u Ciebie wywołuje nerwowośc.do 9oceny zdjęcia nie muszę by fotografem , tak jak nie muszę by piekarzem,żeby odróźnic razowiec od ptysia.pzdr.
... i nie ma mowy i niczym :-)
zaznacz w swoim profilu ,że jeśli ktoś nienależycie się zachwyca, to źle to znosisz, nie chcę byc sprawcą Twoich powikłań zdrowotnych. w poprzednim żywocie mojego windowsa ,zanim się sypnął, miałem na pulpicie jedną Z Twoich, bo są fajne.jednak uważam je za fotografikę , nie fotografię. co nic zmienia wg mnie , a u Ciebie wywołuje nerwowośc.do 9oceny zdjęcia nie muszę by fotografem , tak jak nie muszę by piekarzem,żeby odróźnic razowiec od ptysia.pzdr.
Nie w tym rzecz ale cholernie nie lubię złośliwości czy jakimś odgrywaniem się.
Piotr_ek
09-07-2009, 01:30
Marcin świetna fota.
Wiem, że kto jak kto ale Ty ciężko pracujesz na swój wizerunek jako autora. Powiem Ci też, że stałeś się dla mnie inspiracją. Podziwiam, doceniam i szanuję każde Twoje zdjęcie. Wiem, że w temacie fotografii potrafisz zaszaleć, zaskoczyć czymś niesamowitym. Każde Twoje zdjęcie jest czym nowym, innym. Znasz się na tym co robisz, ciągle doskonalisz warsztat. Nie chcę abyś zbytnio obrósł w piórka ale dla mnie najlepszym dodatkiem do porannej kawy jak odpalenie kompa, wejście na DA i (mam nadzieję) wpatrzenie się w Twoją kolejną publikację.
pzdr!,P.
Ogromne dzięki Piotrku. Zresztą, każdemu dziękuję :mrgreen:. Idę spać :D .