Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wczesnym rankiem na pastwisku.
Pablo 77
04-07-2009, 15:07
Jak zawsze komentarze mile widziane:)
Zapraszam.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img48.imageshack.us/i/dsc8070forum.jpg/)
Na temat kolorów się nie wypowiadam - laptop.
Natomiast kompozycja kadru jest daleka od doskonałości:
1. Krówka w środku kadru z której grzbietu wyrastają trzy drzewka - bezwzględnie do występlowania.
2. Dół - 2 cm - ciach ....
3. Lewa strona - 2 cm - ciach..
I wtedy może....:mrgreen:
pozdr....
Na temat kolorów się nie wypowiadam - laptop.
Natomiast kompozycja kadru jest daleka od doskonałości:
1. Krówka w środku kadru z której grzbietu wyrastają trzy drzewka - bezwzględnie do występlowania.
2. Dół - 2 cm - ciach ....
3. Lewa strona - 2 cm - ciach..
I wtedy może....:mrgreen:
pozdr....
hehe dobre....ale prawdziwe....
szkoda krowki.....podszedl bym inaczej do samego zdjecia.....
Kadr moim zdaniem nieciekawy,.. wszystko dzieje się po prawej stronie,..cięciem niewiele można tu uratować. myślę, że w akcie rozpaczy można by odciąć trzy prawe krowy tuż przy kępie środkowych drzew,..całą, większą, lewą stronę do kosza,..i redukując nieco dół mamy pionowy kadr...Tylko poco to wszystko?., wystarczyło raczej ruszyć głową przed naciśnięciem migawki. Pozdrawiam.
Pablo 77
04-07-2009, 17:34
hehe dobre....ale prawdziwe....
szkoda krowki.....podszedl bym inaczej do samego zdjecia.....
W sumie to ja też na pewno bym podszedł inaczej gdyby nie wysoki pastuch którego nie dało się przeskoczyc:mrgreen:
Krówce krzywdy nie zrobiłem,z resztą to był byczek:-D
W sumie to ja też na pewno bym podszedł inaczej gdyby nie wysoki pastuch którego nie dało się przeskoczyc:mrgreen:
Krówce krzywdy nie zrobiłem,z resztą to był byczek:-D
Eeee jak byczek to bym nie ryzykowal:D
A z tymi pastuchami to trzeba uwazac....potrafia kopnac tam gdzie nie trzeba:D
Jednak mozna bylo poprostu kadrowac z tego samego miejsca bardziej w prawo....no i zielenina z dolu do wycieca...
pozdrawiam!
Stemplując te drzewka zza pleców krówki pozbawiłoby się znanczego uroku jaki od tej linnii drzew bije z foty. Moim zdaniem łądny obrazek i bardzo poprawny poza środkową krówką, która mogłaby troszkę mniej świecić, ale to taki detal, który w żadem sposób nie wpływa ujemnie na zdjęcie. Jest świeżo i poprawnie i to są główne atuty tej pracy. Co do kadru zielska u dołu mogłoby być mniej :D .
Stemplując te drzewka zza pleców krówki pozbawiłoby się znanczego uroku jaki od tej linnii drzew bije z foty. Moim zdaniem łądny obrazek i bardzo poprawny poza środkową krówką, która mogłaby troszkę mniej świecić, ale to taki detal, który w żadem sposób nie wpływa ujemnie na zdjęcie. Jest świeżo i poprawnie i to są główne atuty tej pracy. Co do kadru zielska u dołu mogłoby być mniej :D .
Powiem tobie ze ogladalem to zdjecie w domu na pozadnym monitorze i krowka nie swiecila:D Moze to z czarnobyla??:)
Teraz jednak ogladam to w pracy i jest tak jak mowisz......wszystko zalezy od monitora:)
Żle trochę to ująłem. Krówka o tyle nie świeci co troszkę zbyt mocno odróżnia się od trawki a to zapewne od mocnego podświetlenia przez słońca. I to nie stanowi w mojej ocenie wady, tylko ja sam ze swej strony minimalnie bym ją przygasił, ale na prawdę nieznacznie .
mogłeś chociaż zaczekać, aż będą miały głowy te krowy. gladar chyba chciał stemplować centralną krowę, w sumie czemu nie... ładnie świeże jest to zdjęcie, może do 3:2 bym ciął, bez lewej części.
tormentol
04-07-2009, 23:38
Całkiem fajny sielski obrazek mz.
Pablo 77
05-07-2009, 07:06
Dzieki za konstruktywny komentarz bo w koncu o to chodzi.
Myslę,że jakbym tam wszedł fota byłaby troszkę inaczej ułożona.Niestety pastuch i wczesniej wspomniany młody byczek mnie zablokował:mrgreen: