Zobacz pełną wersję : D80 i upierdliwy brak gniazda do linki synchronizacyjnej
Zabrzmiało to trochę jak nowy tom przygód Harrego Pottera ale cóż... Problem, może to w zasadzie nie problem, dla mnie w każdym razie upierdliwa prawidłowość polega na tym, że na próżno można takiego gniazda w w/w aparacie poszukiwać. I teraz pytanie do was, jak z taką niesympatyczną prawidłowością sobie radzicie? Rozwiązaniem jest pewnie jakaś kostka, pytanie jaka...
Do życzliwych - proszę mnie nie odsyłać do szukaczki, bo po wpisaniu kilku interesujących mnie fraz radośnie zawaliła mnie brakiem wyników.
piotrnas
25-09-2006, 08:13
http://funsports.pl/ <- nadajniki radiowe lub kostki do lamp studyjnych rozwiaza twoj problem
jak chcesz koniecznie mieć gniazdko typu X - to kostka z gniazdkiem X.
Ale ! są kostki z których wychodzi jakiś kabel. Ucinasz go (oczywiście pare cm niżej), dolutowujesz gniazdko typu jack, a na kablu lutujesz wtyczke. Masz przedłużacz rozłączalny- co jest najlepsze jak ktoś sie zaplącze w kable.
polecam radiowo - zaczyna się w cenach nieco ponad 200 zł
albo podczerwień - około 100 zł
Dzięki chłopaki - zamówiłem już kostkę, po Matki Boskiej Pieniężnej pewnie zainteresuję się radiowym wyzwalaniem lampek. Jeszcze raz dzięki.
Władca Pixeli
25-09-2006, 19:24
Monżna kupić również Nikon AS-15 Sync Terminal Adapter.
Będziesz wyglądać bardziej profesionalnie, bo Nikona :mrgreen:
Korektorem sobie na obudowie dopiszę :)
fotoGRAFIK
26-09-2006, 17:31
Kup SB800
Kup mi jak takiś mądry :)