Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Gdyńskie żaglowce
viper345
03-07-2009, 21:19
Zapraszam:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img339.imageshack.us/img339/5788/dsf9507m.jpg)
Al Koholik
03-07-2009, 21:21
Sprzątnij lewy górny róg i będzie super.
no ładnie zrobiłes ten obrazek - mam identyczną kolorystykę (no i ten sam kadr więc nie bede juz swojego eksponował )
dawaj wiecej bo widziałem ze robiłes detale :-D
swietne , wy tam zawsze macie cos fajnego do focenia
Obrazek bardzo ladny, ale czemu wszystkie linie to schodki?:|
Dawaj wersje bez hartkoru ;)
No piękny widoczek. Pewnie przyjemnie było tam usiąść wieczorem i popatrzeć jak stoją w ciszy albo posłuchać want...
Eh też miałem tam jutro pojechać z kolegą na motorach, ale jakoś nas tłumy ze wzgędu na Opener zniechęciły.
Marcin T
03-07-2009, 22:49
Klarowny obrazek, kolory śliczne :)
Sprzątnij lewy górny róg i będzie super.
A dlaczego ma sprzątnąc ten róg...to statek i wygladałoby to bardzo nie naturalnie
ja byłam tam w ciagu dnia : mase ludzi ,ale mozna było pofocić
pozdrawiam
poema
viper345
03-07-2009, 23:01
Poprawiona wersja:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img196.imageshack.us/img196/7654/dsf9507ml.jpg)
Pzdr
Od razu inaczej ;) teraz jest przyjemniej bo nie gryzie w galy. Chociaz pustka w LG mi teraz nie pasuje ;) ale to nic ;) ogolnie jestem na tak:D
Al Koholik
03-07-2009, 23:08
Przedobrzyłeś z tym sprzątaniem :)
downunder
03-07-2009, 23:33
Ja bym nic nie ruszał, IMO pierwsza wersja jest super! :D
Ładnie i nieładnie. :roll: Nie mogę nic zarzucić kolorkom- super, ale tym razem kadr po części mi się nie widzi. Pięknie wszystko wygląda, ale ta łajba po lewej powinna być wycofana do maksimum (pokazana- tak, ale jako akcent). Za dużo dzieje się z tyłu i dlatego nic nie powinno przesłaniać obraz.
borregaard
04-07-2009, 07:36
Zostałeś podpuszczony i dokonałeś bezcelowego spustoszenia.Nie było takiej potrzeby.
Bardzo ładna wersja pierwsza.
wojtek6308
04-07-2009, 08:00
Za dużo posprzątałeś, pierwsza wersja bardziej mnie się podoba :-D kolorki
wyśmienite.
Bardzo dobre zdjęcie...
Piękne kolorki..
pozdr...
Świetne kolory, bardzo ładny kadr.
Co do czyszczenia - imo w 2gim za bardzo posprzątałeś. Jeśli już, to usuąć tylko ten świecący coś - liny koniecznie zostawić.
Ale kolory i tak są świetne :mrgreen:
Zostałeś podpuszczony i dokonałeś bezcelowego spustoszenia.Nie było takiej potrzeby.
Bardzo ładna wersja pierwsza.
Za kolegą.
malasana
04-07-2009, 11:16
Pozostalbym przy pierwszej wersji, ktora jest mz swietna i bardzo mi sie podoba. A wiem, ze nielatwo tam znalezc dobry kadr.
gadzeciarz
04-07-2009, 11:31
swietne , wy tam zawsze macie cos fajnego do focenia
I myślę że jest w tym dużo racji,całe trójmiasto to dla fotografa całoroczna uczta w najróżniejszych tematach.
Macie tam fajne klimaty,ach ;-)
Śliczne zdjęcie... (wersja oryginalna, pierwsza). Mała dygresja co do "sprzątania" (dotycząca obróbki zdjęć ogólnie, nie tylko tego). Moim skromnym zdaniem, jest dopuszczalne do usuwania drobnych mankamentów zdjęcia. Tak poważna ingerencja to przekroczenie pewnej granicy, poza którą to już nie jest zdjęcie, zatrzymana w kadrze chwila... Aparat pozwala dokonać niemal niemożliwego, zatrzymania czasu, ułamka sekundy, skrawka otaczającego nas świata w kadrze, obrazu jaki widzą nasze oczy. Nic nie jest doskonałe, ani świat, ani aparat, ani my... nie każde zdjęcie musi być doskonałe, idealnie wykadrowane, ważne żeby przemawiało, budziło emocje. Jeżeli takie jest, wspaniale, jeżeli nie... trudno. Zdjęcie nr. 2 to już tylko wypluty z programu graficznego obrazek, przekłamany, nieprawdziwy. Jeżeli o przeróbce nie wiedziałbym, widząc wersję nr 2, pewnie bym ją pochwalił, to czy dałoby to wtedy autorowi satysfakcję, pozostawiam jego sumieniu :)
Pozdrawiam.
to jest fajne... mówię "to" bo fotografią już dawno nie jest, raczej michaelem jacksonem fotografii / w jego najlepszych latach oczywiście/pzdr.
Bardzo ładne zdjęcie poproszę o więcej.
Ładnie ładnie, aż mi sie chce pojechac do was na pomorze :)
Wiecej fotek, prosimy...:)
Byś się wstydził. 105 żaglowców stoi w porcie,a Ty jednym zdjęciem nas zbywasz...............
irek6311
04-07-2009, 22:14
1 ładna :D
I myślę że jest w tym dużo racji,całe trójmiasto to dla fotografa całoroczna uczta w najróżniejszych tematach.
Macie tam fajne klimaty,ach ;-)
gadzeciarz, wszedzie znalezc mozna ciekawe miejsca. W Olsztynie tez :)
Co do samego zdjecia.. super kolory jak dla mnie. I pierwsza wersja bardziej mi podpowiada.
Pzdr.
Coś Ty za karykaturę zrobił.
Inwalida statek - pozbawiłeś go części istotnego olinowania.
tormentol
04-07-2009, 23:42
Pierwsza wersja dla mnie bardziejsza, bardzo ładne zdjęcie.