Zobacz pełną wersję : Wyzwolenie 900 za pomoca D70s
Potrzebuje wyzwolic lampe 900, wbudowana lampa w D70s. Nie mam instrukcji, lampe dostalem niedawno. Hmm?
Menu -> ołówek (menu ust osobistych) -> lampa -> sterownik błysku chyba tam się to znajduje, choć pewien nie jestem
Robilem tak:
Flash Mode --> TTL,M,Commander Mode ?
Lampa w tryb remote. Jakies kanaly mi wyswietla?
Blyskam body,900 nie blyska tylko te 2 diody migaja.
ustaw tą samą grupę w body i w lampie
jacek.gold
03-07-2009, 15:55
no i dobrze jest jak lampa w body widzi czujnik w 900
Ja nie mam w moim body tych grup. Chyba, że gdzies to zakopane jest?
jacek.gold
03-07-2009, 16:23
a może masz ustawione menu skrócone? pogrzebaj w aparacie gdzie się włącza pełne menu i musi być ustawienie cls-a
niezarejestrowany
03-07-2009, 16:29
menu aparatu csm menu ->flash mode ->commander mode -> TTL i dajesz ok
w lampie szukasz odpowiedniego kanalu i grupy (sb600 pracuje na 3 kanale grupa A). radze przeleciec po wszystkich nkanalach i grupach i na pewno znajdziesz
Dokladnie tak samo z 900. Dzieki wszystkim, w szczegolnosci koledze post wyżej.
niezarejestrowany
03-07-2009, 23:39
a prosze bardzo :-) a przy okazji i ja sie dowiedzialem czegos nad czym sie zastanawialem od dluzszego czasu :-)
ja polecam epizod 4,5 i 6 na www.dtowntv.com
maciek.evo
05-07-2009, 21:28
Ja nie mam w moim body tych grup. Chyba, że gdzies to zakopane jest?
d70 pracuje tylko w grupie A i na kanale 3, wszystkie lampy blyskaja tak samo, od d80 jest juz regulacja :)
d70 pracuje tylko w grupie A i na kanale 3, wszystkie lampy blyskaja tak samo, od d80 jest juz regulacja :)
dokładnie tak, w d70 nie masz ustawien poszczegulnych grup ( a szkoda) takze do dyspozycji jak wyzej grupa A i kanał 3 u mnie sb900 + sb600 bez problemu błyskają no i w puszce ustaw flash mode na comander i śmiga :D bynajmniej u mnie :D
powiedzcie czy w d50 ozna tak samo ustawic jak w d70s?? ozdrawiam
powiedzcie czy w d50 ozna tak samo ustawic jak w d70s?? ozdrawiam
Nie, D50 nie posiada funkcji Commander.