Zobacz pełną wersję : O wszystkim i o niczym czyli... co preferujecie??
Witam temat o wszystkim i o niczym do pouzewnętrzniana :-) Co wolicie ?? Stałki?? Zoomy?? Co chcielibyście mieć w waszej stajni?? :-)
Ja uwielbiam stałki a jedynym faktycznym zoomem jaki mi się marzy jest 14-24 nikkora.
Stałki z piekielnie dużymi "dziurami" rulez.... :-)
Jak sam widzisz, nie ma jednej drogi, sprzęt wybiera się pod własne preferencje i statystyki nie powinny tego zmienić.
kruszyna
03-07-2009, 11:53
Jak już ma być taki temat to ja bym chciał 85-135 f2 ostre ze hej:D Ale wystarczyło by dobre nowe 85mm f1.4 afs. No chyba że nie rozmawiamy o tym co się nam marzy a jeszcze tego nie ma:) A tak bardzie przyziemnie to chciałbym mieć więcej czasu na robienie tego co lubię w fotografii najbardziej. Czyli robienie fotek. Ostatnio nawet zabieram aparat do pracy:D Trochę szkoda że wracam z pusta karta ale krok w kierunku wykonywania większej ilości zdjęć postawiony:)
No widzisz, a ja mam dużo wolnego czasu, tylko LEŃ ze mnie straszny!. W sumie miałem dwa bardzo fajne obiektywy (musiałem sprzedać) Sigma 18-125 OS HSM (to jedna najlepszych stabilizacji jakie widziałem), Nikorra 70-300VR (mhmm, szkoda, że chwilowo cierpię z braku funduszy), a tak to jeszcze Tamron 90 2.8 (takie małe marzenie:D)
Smiało można pisać o obiektywach naszych marzeń, nawet tych, gdzie sam Nikon nie ma ich w projekcie:-)
To do takich bzdetów jest dział cafe.
To do takich bzdetów jest dział cafe.
To proszę moderatorów o przeniesienie wątku.
Ja preferuję ostre i jasne.
I żałuję, że nie istnieje szkło takie mniej więcej:
16(fisheye)-500mm/1.2 VR AF-S (ostatecznie ujdzie 1.4)
ostre jak żyleta na każdej przysłonie i ogniskowej, do tego lekkie i małe.
I tanie.
Może nieco winietować, nie przeszkadza mi to.
:-)
borowik23
04-07-2009, 19:22
hehe ;) a ja tak bardziej na serio - to oczywiscie - stałki - obecnie już uzywam stałek - po prawdzie nie najwyzszej jakosci - ale stałek :) i widze róznice :) in plusss ;)
Ja preferuję dolara po 2zł :)
i koniec tego całego kryzysu.
do tego dużo wolnego miejsca w AG, reutersie, fotorzepie i innych takich.
to zdecydowanie ważniejsze
Ja preferuję dolara po 2zł :)
Po 2zł to euro.
Witam temat o wszystkim i o niczym do pouzewnętrzniana :-) Co wolicie ?? Stałki?? Zoomy?? Co chcielibyście mieć w waszej stajni?? :-)
Stałki do zabawy, zoom na spacery. Ze stałek to mam dwa radzieckie obiektywy 100/2.8 oraz 200/3.5, kupione za grosze...Jakość wręcz rewelacyjna jak na cenę :D A chciałbym mieć wszystkie obiektywy z literką D... :)
Brunetki czy blondynki? - na to pytanie nie potrafie odpowiedziec ;)
A fotograficznie ... nie wazne czym, wazne jak. :)
Ja z kolei gdy używam stałek to tak się czuję jakoś zobligowany do większego zastanowienia się nad kadrem... heh zoomem to tak jakoś łatwiej chyba... :-), stałki djaą mi większą radochę.
Tiaaaaaaa dolar po dwa złote i ojro-tojro po trzy, oby wróciły te czasy:-)