Zobacz pełną wersję : sb600/sb900 pocket wizzard
Witam,
Czy sb-900 ustawiona na master i wyzwalana z podpiętego Pocket wizzarda jest wstanie wyzwolić sb-600 ?
Kiedy odłączę pocketa nie ma problemu.
Pozdrawiam
Czy sb-900 ustawiona na master i wyzwalana z podpiętego Pocket wizzardacoś mi tu nie pasuje. Skoro wyzwalana z Pocket wizarda, to znaczy, że nie masz jej na body. No to jak ona jest master? Albo pocket wizard (radio), albo CLS (przedbłyski).
U nikona na razie nie ma skutercznego połączenia pracy w tych 2 systemach. Albo jeden, albo drugi.
W danym systemie muszą pracować wszystkie urządzenia. Nie może jedna lampa być w CLS, druga radiowo.
maciek.evo
01-07-2009, 09:41
chyba że kupi sobie radio poppera :)
Radio popper jest do kitu (dlatego użyłem słowa "skutecznego :mrgreen:). Czekam na pocket wizarda do nikona. Na razie jest tylko wersja do canona.
maciek.evo
01-07-2009, 21:43
dlaczego do kitu?? imo nie ma sensu wydawac kasy na nic innego... tylko nie ma jeszcze wersji chrześcijańskiej :)
tu masz trochę filmików po temat poppera http://video.google.pl/videosearch?q=Radio+popper&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&ei=jd1uSsfjDuGhjAew7tiWBQ&sa=X&oi=video_result_group&ct=title&resnum=4#
powiem tyle o pocketach... zawiodłem się na nich strasznie.gdy wyjechałem na sesje co druga fota lampy nie odpalały.w dodatku gdy chciałem sprawdzić czy to prawda że wyzwolą z gdy na aparacie mam 11 fps był jeden błysk i koniec.Tak działały pockety z sb900
musze stanac w obronie packetow, niezawodne z sb800.