Zobacz pełną wersję : Czym brudzicie swoje modelki? ;)
Pytanie jak najbardziej poważne :)
Planuję na niedzielę sesję w plenerze, do stylizacji konieczne będzie ubrudzenie modelki.
Brudna ma być skóra oraz ubranie.
Mam parę pomysłów, ale przećwiczyć będę mógł dopiero w sobotę - a jak moje pomysły nie wypalą, może być kiepsko.
Zależy mi na tym, aby ów brud spełniał następujące warunki:
- ma być możliwie najbardziej ciemny/czarny,
- ma być nieszkodliwy dla skóry,
- ma być nieszkodliwy dla ubrań (uda się go sprać),
- świetnie, jeśli będzie się dało stosować na mokro i na sucho.
Dobrze, jeśli będzie to jakiś "domowy" sposób, łatwy do uzyskania.
Z góry dzięki!
ps. Nie wiem, czy umieściłem w odpowiednim dziale forum, lepszego nie znalazłem.
ps2. Zapomniałem znaku zapytania w tytule :P
sokrates
30-06-2009, 17:11
może doświadczenia zupełnie z innego podwórka (pewnie są bardziej profii sposoby których ja nie znam - nie focę modelek) mój syn uwielbia się bawić farbkami do malowania palcami - świetnie się zmywają ze skóry i ubrań - więc może taka czarna farbka załatwi ci problem? do kupienia w zabawkowych lub na pewnym aukcyjnym portalu na literkę A :-)
marszull
30-06-2009, 17:24
Sa tez specjalne fabry do ciala firmy Palmer
Sa tez specjalne fabry do ciala firmy Palmer
Wiem o farbach do ciała... ale pewno nie są tanie i szybko ich nie dostanę. Jak na sesję niekomercyjną to za dużo zachodu ;)
Pomysł z farbkami mi się podoba, skoczę do sklepu dla dzieci i spróbuję takowe nabyć :)
fotouśmieszek
30-06-2009, 18:00
Uwaga na chinskie farby,te dla dzieci tez.Toksyczne!!! MUSZA byc markowe=drogie.Powodzenia;)
marszull
30-06-2009, 20:16
Wiem o farbach do ciała... ale pewno nie są tanie i szybko ich nie dostanę. Jak na sesję niekomercyjną to za dużo zachodu ;)
drogie nie sa (cos okolo 8-10 zl za mala tubke) za to bardzo wydajne i masz pewnosc 100% ze nie zatrujesz modelki :-)
ps znalazlem ceny http://www.paleta-art.com.pl/ceny_farbyinne.html
Kwiatek111
01-07-2009, 12:55
a moze tak poprostu wegiel?
Piotrek Charchuła
01-07-2009, 12:58
A może po prostu coś jadalnego ?
Czekolada, kakao, mleczko czekoladowe w tubce etc ?:-P
a moze tak poprostu wegiel?
Wątpię aby to się łatwo spierało z ciuchów...
A może po prostu coś jadalnego ?
Czekolada, kakao, mleczko czekoladowe w tubce etc ?:-P
Tu mam podobne wątpliwości.
tgollob_jamessuchar
02-07-2009, 11:02
takie plamy wybawi nowy Vanish xD
ps. polecam w imieniu kumpla te specjalne farby, zmywają się łatwo, zero problemów
para_wodna
14-07-2009, 23:02
najlepiej to w materii organicznej dziewuche wytaczac, czyli np. blocie ;P
z pewnoscia latwo sie spierze i z ubran i zmyje z modelki, ale problem tkwi w przygotowaniu sporej kaluzy, tudziez wanny blotnego specyfiku. jednak - kilka wiader ziemi + kilka litrow wody i naturalny efekt brudzaco-latwo scodzacy murowany :)
chyba jednak się mylisz...
Jestem już po tej sesji. Modelka brudzona była farbami do ciała, następnie (kiedy już puściły jej hamulce) właśnie błotkiem z kałuży. Farby z ubrań się sprały... błoto nie.
wlasnie wlasnie z blotem uwazajcie, bo wcale tak latwo nie chce sie zmywac/spierac :|
chyba jednak się mylisz...
Jestem już po tej sesji. Modelka brudzona była farbami do ciała, następnie (kiedy już puściły jej hamulce) właśnie błotkiem z kałuży. Farby z ubrań się sprały... błoto nie.
Wrzucisz coś z tej sesji??
Wrzucisz coś z tej sesji??
Nie wiem... wstydzę się ;) (jak uda mi się dziś wieczorem do obróbki siąść to wrzucę).
Dawaj, dawaj!!!:-D Bardzo mnie zaciekawiłeś...
Bardzo mnie zaciekawiłeś...
Teraz tym bardziej się wstydzę... :oops: ;) hehe
(postaram się coś wieczorkiem zmalować)
Malować to już malowałeś;-)