PDA

Zobacz pełną wersję : High Key - Przygotowanie, Wykonanie, Obróbka

masejj
30-06-2009, 00:40
Witam

Od jakiegoś czasu zainteresowały mnie zdjęcia robione techniką high key, ale nie te żywcem przerobione w ps'ie, bo to nie takie efekt o jakim marze, wiem że jest to duża kwestia miękkiego światła, i w tym momencie potrzebuje kogoś na tyle doświadczonego który mógłby mi mniej więcej poradzić jak to światło ustawić tak by było dobrze, zdjęcia robiłbym na białym tle, mianowicie planuje rozwiesić przyścierało :) Moja przygoda z fotografią dopiero się zaczyna dlatego mam do dyspozycji tylko domowe sposoby oświetlenia, mam nadzieje że Ci doświadczeni fotografowie mają na to jakąś rade ;) jeżeli jest coś jeszcze do przygotowania oprócz miękkiego światła to byłbym szczęscliwy gdyby ktoś mógł mi napisać co i jak.

z góry niezmiernie dziękuje
i pozdrawiam

Marcin

trud
30-06-2009, 10:36
http://www.youtube.com/watch?v=wspRkhtb48o

marbed
30-06-2009, 15:25
trud potrafisz przygnębić. Kolega pisze o domowym studio z domowym oświetleniem a Ty podsyłasz mu filmik z profesjonalnie urządzonego studio z mnóstwem różnego oświetlenia :)

cube
30-06-2009, 16:23
poza tym to na filmiku to raczej nie bylo highkey chyba... ?
a moze bylo tylko z modelka-murzynka tak to wyglada ... :)

trud
30-06-2009, 18:33
trud potrafisz przygnębić. Kolega pisze o domowym studio z domowym oświetleniem a Ty podsyłasz mu filmik z profesjonalnie urządzonego studio z mnóstwem różnego oświetlenia :)

Chodzi o technikę. Chwalić autora wątku że w ogóle chce coś zrobić jak należy a w tym filmiku można wiele podpatrzeć.
Inny paprok to by po prostu prześwietlił albo tutek do PS i kolejny gniot gotowy.

poza tym to na filmiku to raczej nie bylo highkey chyba... ?
a moze bylo tylko z modelka-murzynka tak to wyglada ...

No, ta pani to high-key z pewnością nie jest. Bardziej tu by pasowała jakaś blond szwedka.

wigi
30-06-2009, 19:51
Czyli, że jak, że tylko eskimoska nadaje się do high-key bez PSucia? ;)

marszull
30-06-2009, 20:18
Polki tez sie nadaja tylko trzeba troszke przeswietlic ;-)