PDA

Zobacz pełną wersję : D300 i podgląd fotki

marbed
29-06-2009, 14:16
Chciałbym podzielić się moją obserwacją. Od jakiegoś czasu zdarza się, że aparat nie pozwala podejrzeć wykonanej fotki (mam wyłączony podgląd automatyczny) a jeśli nawet pozwoli podejrzeć fotkę to nie pozwoli jej powiększyć. Dodam, że używam oryginalnego MB-D10 wraz z oryginalną (chyba) baterią En-EL3e a druga taka sama jest w body, soft ostatni dostępny, bodajże A1.10 / B 1.10
Czasem pomaga pstryknięcie fotki czasem poruszanie obiektywem (a może to złudzenie?) a czasem tylko wyłączenie puszki.
Macie jakieś sugestie dotyczące powodów, zdażyło się to komuś na oryginalnym zestawie? Usterka gripa? Nieoryginalny wbrew faktom akumulator?

Pozdrawiam

upadek
29-06-2009, 15:03
Może jest to związane z pstrykaniem seryjnym odruchowo naciskasz podgląd a nikoś nie nadążył przetworzyć wszystkich fotek osobiście tak się czasami nabieram, również przy długim naświetlaniu

wigi
29-06-2009, 20:08
Jaką masz kartę pamięci, może jakąś bardzo wolną?

docxxx
29-06-2009, 20:19
Mam to samo. Czasem po zrobieniu fotki nie idzie jej przegladnac. Pomaga jedynie zrobienie kolejnej (obiektywu nie probowalem ruszac). Sprzet taki sam jak autora posta, karta Sandisk Extreme - mam III i IV i teraz nie wiem, czy dzieje sie tylko na jednej, czy na dwoch.

kobyll
29-06-2009, 21:07
U mnie czasami nie da się pomniejszyć widoku tak, by było widać więcej niż jedno zdjęcie.

marbed
29-06-2009, 21:39
Mam kilka kart San Disk Extreme III o różnych pojemnościach i w zasadzie dzieje się to na wszystkich kartach (mało prawdopodobne aby wszystkie były fake) i nie chodzi o seryjki i zapełnianie/opróżnianie bufora