Zobacz pełną wersję : Prośba o sample tamrona 17-35
Witam szanownych forumowiczów, czy ktoś z was używa Tamrona 17-35/f2.8-4.0 na pełnej klatce. Prosiłbym bardzo o jakieś sample na ogniskowej 17-20mm na przysłonie 2.8 (dalej już chyba tamron przymyka do 3.2) Nie interesuje mnie organoleptyczność tego obiektywu a plastyka przerysowanych tylnich planów, portrety całej postaci zrobione od góry itp. Przerysowania pierwszego planu i jak wygląda bokeh za pierwszym planem... :-) Hehe chyba się jakoś wyraziłem :-). Jeżeli macie cokolwiek to bardzo proszę o sample. Jeżeli dacie radę to prosiłbym też o portret całej postaci na 35mm na f4.0. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Kurcze to może macie jakieś "przerysowane" portrety na Sigmie 17-35/2.8-4.0 na ogniskowej 17-20 mm przy F2.8 i postać całą na 35 mm na f4.0..... :-( Ewentualnie tego typu portrety na sigmie 20mm ze światełkiem 1.8 (miło widziana cała postać ujęta od góry). Ewentualnie cokolwiek co mocno jest zaznaczone na pierwszym planie i jak wygląda drugi plan na tak szerokim kącie. Proszę...
wklejcie, wklejcie Panowie... też czekam na takie sample:)
Z Sigmy coś zrobię kiedy się nieco podleczę... może niedziela, może poniedziałek...
W ostateczności niech ktoś wrzuci przerysowane portrety i postacie na 17-20mm przy f2.8 z nikkora 17-35/2.8 (choć tego obiektywu w planach nie mam). Jakieś przerysowane mocno pierwsze plany bez ludzi tez mile widziane. Oczywiście pod FX... :-) No może w końcu temat pęknie i posypiecie przykładami... :-) P.S. Nie chodzi o ocenę ostrości bo na tym mi w ogóle nie zależy.
jacek.gold
27-06-2009, 09:30
mam tamrona ale nie mam pełnej klatki ;)
mam tamrona ale nie mam pełnej klatki ;)
:-(
Generalnie szukam szkła do przerysowywania postaci na pierwszym planie i portretów "odgórnych" w tym całych sylwetek... Nikkory 17-35 i 14-24 poza moim zasięgiem finansowym... może coś doradzicie.
Do widoczków zostawiam sobie sigmę 10-20 na format DX, w sumie to ta sigma fajna do wszystkiego, ale rysuje ostro wszystko przez wszystkie plany (heh no jak ja piszę :-))... a na tym właśnie mi najmniej zależy.
andrzej_suse10
28-06-2009, 08:07
Sigma 20/1.8 moim zdaniem da najlepsze rezultaty
Nie chce mi się wierzyć, żeby nikt nic nie miał z tych ogniskowych, tego typu ujęć.... No nic trudno... :-(
Jak kogoś interesują sample z Nikkora 17-35 pod pełną klatką (analogową) to niech poda mejla albo serwis gdzie można wrzucić kilka fotek na raz :) Pozdrawiam!
(...)to niech poda serwis gdzie można wrzucić kilka fotek na raz :) Pozdrawiam!
imageshack.us (http://imageshack.us/)