Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Torpedownia......
........pewnego razu Kępa Oksywska - Gdynia, spóznilismy się na wschód słońca i trzeba było kombinować, schowałem je wschodzące za lewą palisadą inaczej się nie dało - zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img146.imageshack.us/img146/7885/dsc2128wyjsckr.jpg)
pozdrawiam :-D
Baaardzo sympatyczny widoczek.
Wcale się nie dziwię, że spóźniłeś się na wschód słońca, przecież to jeszcze noc jest ;)
dla miłosników b/w mam takowe
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img146.imageshack.us/img146/3500/dsc2128wyjscbw1r.jpg)
:-D
viper345
25-06-2009, 10:50
Ale wyszło świetnie!!! W taki sposób wykonanego zdjęcia z torpedowni jeszcze nie widziałem (mam na myśli to ostre wschodzące słońce). Jest ciekawie.
Pzdr
wojtek6308
25-06-2009, 10:51
Ładnie :) ciekawy kadr, fajnie by wyglądało słoneczko między palisadą :-D
... i BW też mnie się podoba.
Jak dla mnie to zdecydowanie w BW.
Jak zwykle doskonałe !!!
Brawo !!!
Małe uzupełnienie geograficzne....
W Gdyni są dwie torpedownie...
Jedna na Oksywiu - zwana też popularnie Formozą.
I druga w Babich Dołach - pokazana na zdjęciu..
pozdr....
Zdecydowanie bardzo dobre. I kolor i b&w - zwykle umiem wybrać które lepsze, ale tu mam problem szczerze mówiąc ;)
tormentol
25-06-2009, 13:09
Podoba się, ostatnio jestem za kolorkiem:), ciekawie poukładana kompozycja!
DominikS
25-06-2009, 13:11
jako miłośnik kolorów stwierdzam że jednak BW lepsze :) choć oba naprawdę świetne..
Marcin T
25-06-2009, 13:40
Chyba byleś wtedy obok ;)
Jestem zdecydowanie za kolorem. ładnie wyszło, pastelowo. :)
? Trudny wybór, ale jednak bardziej wolę kolor. Na marginesie kadr badzo ciekawy.
... harb... no nie mogę nie pochwalić... wyszło zaje*** no to dałeś czadu na 1.
Gratulacje.
BW BW BW!!!! Jest dobre:-)
andrzejp
25-06-2009, 20:55
Chyba byleś wtedy obok ;)
Jestem zdecydowanie za kolorem. ładnie wyszło, pastelowo. :)
...delikatnie, jak muśnięcie...
I jestem za Marcinem,
choć BW także niczego sobie.:-D
I pomyśleć, że mieszkam 500m od tego miejsca i podchodziłem do tego tematu wiele razy.
Zaczynałem już analogiem, ale nigdy nie zrobiłem tak dobrej foty w tym miejscu.. Narobiłeś mi smaku. Kolor prześwietny. Chyba się nie poddam tak łatwo.
Kolor wymiata, czb juz niekoniecznie bo zabilo prawie caly klimat zrobiony przez slonce... ;)
sabs2key
25-06-2009, 21:19
Obie wersje bardzo udane ale jak zwykle Twoje "kolory" są zajefajne nic tylko podziwiać :) .
I pomyśleć, że mieszkam 500m od tego miejsca i podchodziłem do tego tematu wiele razy.
Zaczynałem już analogiem, ale nigdy nie zrobiłem tak dobrej foty w tym miejscu.. Narobiłeś mi smaku. Kolor prześwietny. Chyba się nie poddam tak łatwo.
no stary to naprawdę masz mozliwosci - obserwować tylko niebo i kiedy jest naprawdę piękne statyw pod pachę i focić zachody (wówczas słońce jest tam idealnie w plecy):-D
Ja Januszu ponarzekam:) W zasadzie wszystko na tym zdjęciu jest świetne : kadrowo git, central idealnie pasuje. Przeszkadza mi troszkę przeostrzenie widoczne głównie na palach oraz żółty kolor na horyzoncie. Żółć jest za jasna , troszkę razi po oczach, ociepliłbym ten kolor i leciutko przyciemnił. Reszta zostala już przez innych opisana:) pozdrawiam
Nikonozaur
25-06-2009, 23:01
Sam sobie nie wierzę, ale bardziej mi pasi B&W... :-?
Ja Januszu ponarzekam:) W zasadzie wszystko na tym zdjęciu jest świetne : kadrowo git, central idealnie pasuje. Przeszkadza mi troszkę przeostrzenie widoczne głównie na palach oraz żółty kolor na horyzoncie. Żółć jest za jasna , troszkę razi po oczach, ociepliłbym ten kolor i leciutko przyciemnił. Reszta zostala już przez innych opisana:) pozdrawiam
a ja Ci odpowiem - powiekszyłem sobie fotkę 500% i przeostrzenia nie widzę, natomiast jest jasno gdyż tak jak pisałem jest to wschód, słońce jest schowane za palisadaą - przyciemnianie tej żółci objawia się utrata koloru i jego szarzeniem - wschód generuje niesamowitą ilość swiatła i pewne aspekty tego zjawiska są nie do przeskoczenia
owszem mozna na etapie wstępnej obróbki rawa zjechać z ekspozycją tak aby trochę zminimalizować ten efekt jasnosci tylko ze wówczas pozostała część zdjęcia zrobi się tak ciemna że przy wyciaganiu z tej ciemnicy całej zawartosci zdjecia da mierne rezultaty - pozdro :-D
Oczywiście to co napisałem to kropla wody która nie psuje odbioru samego zdjęcia, bo samo w sobie jest bardzo dobre:)
Marcin T
26-06-2009, 06:28
Żółć jest za jasna , troszkę razi po oczach, ociepliłbym ten kolor i leciutko przyciemnił.
Ale tam tak było :???:
Pablo 77
26-06-2009, 14:30
Ładnie :) ciekawy kadr, fajnie by wyglądało słoneczko między palisadą :-D
... i BW też mnie się podoba.
Potwierdzam:)
Fajna fota zarówno w kolorze jak i BW
Piotr_ek
27-06-2009, 12:01
Janusz wersja kolorowa jest świetna. Moim zdaniem jest to druga najlepsza odsłona torpedowni jaką oglądam. Pierwszy kadr popełnił Maciej Leszczyński i jest long time exposure, b/w i w kwadracie.
NA Twojej produkcji kolory odgrywają kluczową rolę. Trafiłeś na świetne światło i nie oszczędziłeś sobie przyjemności popełnienia równie świetnego kadru.
Kadr, obróbka na najwyższym poziomie.
Jestem pod ogromnym wrażeniem tej fotografii.
pozdr, P.
Janusz wersja kolorowa jest świetna. Moim zdaniem jest to druga najlepsza odsłona torpedowni jaką oglądam. Pierwszy kadr popełnił Maciej Leszczyński i jest long time exposure, b/w i w kwadracie.
NA Twojej produkcji kolory odgrywają kluczową rolę. Trafiłeś na świetne światło i nie oszczędziłeś sobie przyjemności popełnienia równie świetnego kadru.
Kadr, obróbka na najwyższym poziomie.
Jestem pod ogromnym wrażeniem tej fotografii.
pozdr, P.
dzięki Piotrze :oops:
Miejscówka niesamowita, świetny kadr. Też byłbym za zgaszeniem żółtego.
Proac150
27-06-2009, 18:32
Piękny kolor, ekstra bw (dzięki za pamięć)
irek6311
27-06-2009, 18:35
Ładne obie fotki :D
artur678
27-06-2009, 18:38
Piękne, obydwa. Gratuluję ...
Bardzo mi się podoba, Wersja B&W fajniejsza, niż prezentowana w czerwcowym Foto-Video.
borregaard
27-06-2009, 23:07
Kolor i ...już...:-D