PDA

Zobacz pełną wersję : czy da się sprawdzić liczbę błysków w sb900

brama
24-06-2009, 22:39
Pytanie tak jak w temacie. Czasami widzę ogłoszenia typu "lampa błysneła 1000 razy". Czy oprócz domyślenia się jest program lub tajemna metoda na to ?

tomek20stencel5
25-06-2009, 08:20
Nie jestem pewien, ale raczej nie ma żadnego licznika takiego jak w body, a te ogłoszenia że lampa błysnęła x razy to raczej takie poglądowe informacje i nie są one dokładne. Jeżeli lampa błyska i wszystko wygląda ok to moim zdaniem można brać, tylko najlepiej przed zakupem wszystko sprawdzić aby mieć pewność.

R
25-06-2009, 08:33
nie wiem jak Wy, ale ja licze kazdy blysk lampy i notuje w specjalnym notesiku pod haslem "ilosc blyskow SB". pomyslalem, ze gdybym kiedys chcial sprzedac te lampe, to bedzie to niezwykle wazna, wrecz luczowa informacja.

wilus
25-06-2009, 09:14
od ilości błysków ważniejsze jest jak było błyskane, najgorzej jak bylo tłuczone seriami w sufit z korekcją +1
należy uważnie oglądać szybkę palnika, jeśli są w niej wtopione bombelki powietrza lub czarne drobinki to znaczy że dostała po dupie i jej świetlista kariera niebawem dobiegnie końca

fader_audio
25-06-2009, 14:58
kolega wilus dobrze mówi, ja nie zawracałem sobie głowy uzywanymi lampami, wolałem nową choć trzeba było troszke pozbierać. Pozdrawiam

darsedz
25-06-2009, 15:33
nie wiem jak Wy, ale ja licze kazdy blysk lampy i notuje w specjalnym notesiku pod haslem "ilosc blyskow SB". pomyslalem, ze gdybym kiedys chcial sprzedac te lampe, to bedzie to niezwykle wazna, wrecz luczowa informacja.

Bardzo liczymy*) na publikację tych wyników - liczba impulsów w zdalnym sterowaniu lampą przypadająca na jedną fotkę jest różna ale może Twoje informacje pozwolą to uściślić... mam tez nadzieje, że notujesz również moc lamp. Czekamy z niecierpliwością... :twisted:

*- chętnych do zrobienia transmisji radiowej jest kilku na forum :D

R
25-06-2009, 15:45
:twisted:

jacek.gold
25-06-2009, 16:21
sprawa jest prosta
ustawiasz na M moc 1/1 przystawiasz lampę do oczu i odpalasz
jak po błysku nic nie widzisz to znaczy że lampa jest dobra (choć może już nie być Ci przydatna bo i tak nie widzisz)
jak po błysku zaczynasz widzieć to nie kupuj ;)

Ps: dodam na wszelki wypadek że żartowałem i NIE NALEŻY tego sprawdzać w praktyce

messer
25-06-2009, 16:29
jacek.gold -- nie doczytalem twojego posta do konca... czy moglbys mi podyktowac co pisales?
Niestety nic nie widze.

Al Bundy
25-06-2009, 20:51
sprawa jest prosta
ustawiasz na M moc 1/1 przystawiasz lampę do oczu i odpalasz
jak po błysku nic nie widzisz to znaczy że lampa jest dobra (choć może już nie być Ci przydatna bo i tak nie widzisz)
jak po błysku zaczynasz widzieć to nie kupuj ;)

Ps: dodam na wszelki wypadek że żartowałem i NIE NALEŻY tego sprawdzać w praktyce

Śmiało powiem: ZABŁYSNĄŁEŚ....

darsedz
25-06-2009, 21:35
Niestety nic nie widze.

teraz sprawa jest jeszcze prostsza - ślepi nie potrzebują lamp, ba nawet puszki nie potrzebują... :D

oper
25-06-2009, 21:40
jacek.gold -- nie doczytalem twojego posta do konca... czy moglbys mi podyktowac co pisales?
Niestety nic nie widze.

Coś ściemniasz :mrgreen: