PDA

Zobacz pełną wersję : Zestawy przenośne - polecicie coś?

Al Bundy
24-06-2009, 11:30
Potrzebuję kupić niedrogo coś co błyśnie mi czasem w terenie. Ważne by miało własne zasilanie (aku) i możliwość zapięcia softboxów. Potrzebne mi 2 szt ze statywami itd. Możecie polecić coś niedrogiego? Nie będę tego katował - raczej okazyjnie gdy będzie ciemno chcę to wyjąć. Nie chcę się bawić w sabiny, parasolki itd. ale potrzebne mi coś co nie waży 100kg ;)

Macie doświadczenia?

marszull
24-06-2009, 11:43
Lekkie i niedrogie (okolo 1500zl) sa lampy z funsportu Powermate, niestety mocowanie takie tylko do nich, na trzy srubki (ale sa juz przejsciowki na bowensa)
2 najmniejsze lampki bowensa (200) plus travelpak fajne ale juz nie niedrogie
ostatnio Bonzo pokazal zestaw plenerowy powerlux 1000 (cena okolo 2000), malutka glowka, duza moc i przepiekne wykonanie
tylko szkoda ze dwoch glowek nie mozna podpiac, bo naprawde jestem pod wrazeniem, z wygladu to raczej wysoka polka, a nie chinczyk ;-)
Quatum (czy jakos tak ;-) chyba 300 z zasilaniem plenerowym, wyglada ciekawie cena okolo 900 na plus mocowanie bowens
Reszta to raczej bardzo drogie rozwiazania

aha z dwoma pierwszymi mialem doswiadczenie plus jeszcze taki chinski ring z generatorem (tez jest ok), podobno mozna pod niego podpiac jakas lampe ale nie widzialem tego w praktyce.

PS Proponowal bym przeniesc do studyjnej, bo wiecej to ma wspolnego

morzon
24-06-2009, 11:49
Ja doświadczenia nie mam, ale sam się tym trochę ostatnio interesuje i jakiś czas temu widziałem newsa na optycznych o nowych lampach Quantuum z aku w zestawie:

http://optyczne.pl/1933-nowo%C5%9B%C4%87-Lampy_plenerowe_Quantuum.html

Fajna sprawa chyba.

Znajomy kiedyś się chwalił Bowensami z Travel Packiem, ale to trochę inne ceny... :/

Al Bundy
24-06-2009, 12:29
Z quantuumem mam w sumie miłe wspomnienia więc poczytam. Podziękować panowie ! ;)
Gdyby coś ktoś jeszcze podpowiedział to się nie obrażę ;)

messer
24-06-2009, 13:08
Al, masz wyżej potężny wątek o sprzęcie do błyskania w plenerze.
Jest tam sporo sensownych rad.