Zobacz pełną wersję : Proszę o podpowiedz w kupnie aparatu cyfrowego.
Witam
Nie mogę się zdecydować jaki kupić aparat cyfrowy. Wybrałem sobie pięć ale nie wiem zabardzo który z nich będzie najlepszy:
Samsung Digimax S1070
Kodak Easyshare C913
Kodak C 813
SAMSUNG DIGIMAX L730
SONY DSC-S930
Z góry dzięki za pomoc.
DominikS
22-06-2009, 19:31
a może nie ten dział co ? bo coolpixa jakoś nie widzę na liście kandydatów ..
cheyenne
22-06-2009, 23:40
nikona :)
Nie zrób błędu i nie kupuj Nikona!
Art Erie
23-06-2009, 00:12
[...]Wybrałem sobie pięć ale nie wiem zabardzo który z nich będzie najlepszy:[...]
Najlepszy do czego? Bo pewnie kierowałeś się czymś ustalając tą listę...
Widzę, że również ten przedział cenowy, który mnie interesuje, ja się ciągle waham, bo na rynku jest zatrzęsienie aparatów w tej cenie... ja oczekuję jedynie optymalnie najlepszych zdjęć co do ceny ( cudów nie oczekuję)
cheyenne
23-06-2009, 08:56
Widzę, że również ten przedział cenowy, który mnie interesuje, ja się ciągle waham, bo na rynku jest zatrzęsienie aparatów w tej cenie... ja oczekuję jedynie optymalnie najlepszych zdjęć co do ceny ( cudów nie oczekuję)
to fotograf robi zdjęcia nie aparat
aparat może pomóc uzyskać lepsze kadry, ale sam dobrych ujęć nie wypatrzy
Kupiłem mamie tego Easyshare Kodaka c913, hula, a dałem za niego chyba.... 215 złotych z 4gb kartą w środku.
Art Erie
23-06-2009, 11:09
Jeśli o wyborze kompaktu decyduje tylko cena, to warto kupić najtańszy :)
Jeśli chcesz robić zdjęcia i czegoś się nauczyć, to na forumowej giełdzie koleżanka sprzedaje Nikon Coolpix 8800. Nie znam tego konkretnego egzemplarza, ale mam taki właśnie aparacik ;)
3 lata, ponad 100 tyś przebiegu, nigdy nie zawiódł.
to fotograf robi zdjęcia nie aparat
aparat może pomóc uzyskać lepsze kadry, ale sam dobrych ujęć nie wypatrzy
Akurat aparat kupuję na prezent, a co do jakości małpek to nie mam pojęcia co się kryje w tym przedziale cenowym... Niestety nie będę mieć później możliwości własnoręcznego testowania tego aparatu
Art Erie
23-06-2009, 11:39
Akurat aparat kupuję na prezent, a co do jakości małpek to nie mam pojęcia co się kryje w tym przedziale cenowym... Niestety nie będę mieć później możliwości własnoręcznego testowania tego aparatu
Niczym się nie różnią ;) Kup "najładniejszy" :)
Przenoszę do właściwego działu.