Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Dywanik się pofalował
Hej,
no to jak w tytule ;) jak zwykle okolice Miechowa, małopolska.
Zapraszam:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img37.imageshack.us/i/dsc0216male2.jpg/)
Pozdrawiam
.
Al Koholik
21-06-2009, 20:00
Pagórki to wy tam macie fajne. U mnie same żywopłoty i murki. Światło, kadr na plus. Może troszkę blado, ale co kto lubi. Dla mnie blado. No i te dachy w LG. Może lepiej było by bez nich. Ale to Twoja fota.
bardzo podobny kadr do takiej fotki ze snujacym się dymem z ogniska, wstawiałes jakiś czes temu (o ile dobrze pamietam - a moze to były mgły) kolorku troszeczkę wiecej by się przydało :-D
no tak jak poprzednicy uważam, że troszku blado :-D zajebiaszcze miejscówy tam masz
pozdrawiam
Chyba spory crop, stąd te wszystkie mankamenty które wymienili poprzednicy...
Poza tym pod nisko świecące słońce, prawie w obiektyw...
Pomysł kadru i wrażliwośc na plus...
Warunki niestety nie były najlepsze...
pozdr...
Dachy miały być od początku, więc zostaną ;)
Co do bladości - prawie, że pod słońce, a dodatkowo spore przymglenie było (niskie słońce spotęgowało efekt). Wiadomo, mogłem nie robić wtedy fotki, ale szkoda mi było światełka ;)
Harb - dobrą pamięć masz - to dokładnie to samo miejsce :D
Dzięki za uwagi. Może jeszcze coś pogmeram i pokaże poprawke.
Pozdrawiam
Pamiętam ostatnia wersję jaką wrzucałeś i chyba ta ostatnia bardziej mi sie podobała,
w wypadku tej pracy wydaje mi sie , że jest to dośc konkretny crop ponieważ raczej fociłeś na dużej przysłonie a tutaj pomimo tego obraz nie grzeszy ostrością.
kolorystycznie jak najbardziej na plus, jednak wyostrzyłbym na Twoim miejscu i wrzucił większe (900 na dłuższym boku) mysle , że żaden mod się nie obrazi:)
Bardzo przyjemny obraz gdzie czuć mgiełkę. Nikt nie wspomniał, że za dużo czerni w cieniach u dołu kadru :D .
Nasycenie, mgielka, dachy... patrzac na to zdjecie przychodzi mi do glowy jedno skojarzenie: wyglada jakbym ogladal Google Maps ;) Ale miejscowka swietna, zazdroszcze.
DominikS
22-06-2009, 12:49
mi się jak najbardziej podoba :) blaszane dachy namieszały trochę - ale przecież tak wygląda to miejsce.....
brawo
podoba mi sie , ale koloru ciut wiecej by sie przydalo dachy moga byc
Bardzo dobre. Świetne światło i faktura pola.
Nikonozaur
22-06-2009, 21:06
Ja jestem za, nawet z dachami. Jakby światło padało z innej strony eksponując je, może bym zmienił zeznania... :mrgreen:
tormentol
23-06-2009, 14:17
Już gdzieś widziałem to zdjęcie, mi się podoba:)
wojtek6308
23-06-2009, 19:27
Dywanik świetny :) tylko deczko kolorku by się zdało.
Macie racje co do kolorów - odkryłem przyczenę rozbierzności pomiędzy tym jak to wygląda a tym jak powinno... AdobeRGB.
Po zapisywaniu do jpg nie konwertował mi to sRGB i stąd różnica - w PSie było wszystko ładnie, tak jak obrabiałem, a w necie już co innego (nie jest to wielka różnica, ale jednak widoczna).
Dzięki za odwiedziny, pozdrawiam ;)
Piotr_ek
24-06-2009, 23:30
Ładne.
JA bym wyciągnął więcej z cienia na dole kadru.
pozdr, P.