Zobacz pełną wersję : Czy w zestawie d80+18-70 jest HB-32?
four-eyed freak
22-09-2006, 11:34
planuje zakup nikona d80 z kitem i chcialbym sie upewnic, czy w tym zestawie jest dolaczana oslona przeciwsloneczna na obiektyw? wydawalo mi sie, ze w d70s byla w komplecie...
mariuniu
22-09-2006, 12:33
... wydawalo mi sie, ze w d70s byla w komplecie...
Właśnie o to chodzi że w d70s chyba też nie zawsze była ta osłona w komplecie. Z tego co się kiedyś orientowałem (pytałem u różnch sprzedawców) to okazało się że funkcionowały dwie opcje sprzedaży d70s + 18-70:
- D70s kit w jednm pudełku czyli zarówno obiekyw jak i aparat w jednym kartoniku i o ile dobrze kojarzę to w tym układzie włąsnie nie dawali osłony hb-32
- D70s kit w dwóch kartonikach - w jednym aparat a w drugim obiektyw z pełnym zestawem łącznie z osłoną
Interesowałem się tym dość dawno jeszcze zanim zdecydowałem się wkońcu n D50 więc może coś pokręciłem ale kojarzę że tak to właśnie wyglądało w przypadku D70s. Pozdrawiam.
Dominika S.
22-09-2006, 12:40
planuje zakup nikona d80 z kitem i chcialbym sie upewnic, czy w tym zestawie jest dolaczana oslona przeciwsloneczna na obiektyw? wydawalo mi sie, ze w d70s byla w komplecie...
Wczoraj zakupiłam D80 i potwierdzam że w zestawie jest osłonka przeciwsłoneczna na obiektyw :) BTW - super aparat :))
four-eyed freak
22-09-2006, 12:44
Dominika S.: czy mozesz powiedziec, gdzie kupilas aparat?
Dominika S.
22-09-2006, 12:52
Hehehe... Głupio mówić ale w media markt. Cena wyniosła z obiektywem 18-135 łącznie 4 999 zł. Trochę sporo ale nie nauczyłam się jeszcze zakupów przez internet :))
w jednokartonowym komplecie d70 (bez s) była osłona do 18-70.
Cena wyniosła z obiektywem 18-135 łącznie 4 999 zł.
:shock: :shock: :shock: :shock:
Trochę sporo ale nie nauczyłam się jeszcze zakupów przez internet :))
Gratuluje optymizmu. jesli 700zl to jest TROCHE, to ja przepraszam :mrgreen:
Dominika S.
22-09-2006, 14:22
Lolas>>>> To był prezent i musiał być zaraz i natychmiast w moim posiadaniu :D. A jak już o takich zakupach mowa to jakie sklepy mógłbyś mi polecic???? Czeka mnie pewnie zakup kilku obiektywów, filtrów itd.
Jesli zalezalo Ci na czasie, to coz - trudno trzeba placic ;-)
Przykladowo Slawek z imfoto.pl ma ten sam zestaw za 4269zl. Za ponad 700zl roznicy moznaby dokupic np. grip i dobra karte pamieci 1GB. Tyle tylko, ze zapewne oznaczaloby to koniecznosc wykazania sie odrobina cierpliwosci, bo z tego co wiem jest kiepsko z podaza D80.
Mimo ze imfoto.pl to sklep internetowy, nie ma najmniejszego problemu z odbiorem osobistym (Warszawa - Wola).
łącznie 4 999 zł
:shock: kurde jak można było za tyle kupić ?? Zawsze wszyscy szukają jak najtaniej a tu 750zł poszło w błoto. Nie chce cię marwić ale zrobiłaś wielki błąd ( chyba że masz dużo kasy to sorry )
Co do osłony to na pewno bedzie nie martw się :mrgreen: i kupuj przez internet bo te medai markty to powalają cenami.
aries.mehehe
22-09-2006, 18:57
łącznie 4 999 zł
:shock: kurde jak można było za tyle kupić ?? Zawsze wszyscy szukają jak najtaniej a tu 750zł poszło w błoto.
Aż mi się z tymi 750zł odrazu SB-600 skojarzyła... szkoda...
Ja również w D70 (bez S) miałem osłonkę we wspólnym pudełku : aparat + obiektyw. Dystrybucja zachodnia Niemcy -Holandia, kupowany u Grosmana przez internet ;-)
Co do 700zł, to ja zawsze kukam skąd osoba jest, jeśli z Wawy to tłumaczy to lepsze zarobki i tyle.... Bez obrazy oczywiście, ale takie zależności u nas w kraju są :!:
Pozdrawiam
Moshica
Dominika S.
25-09-2006, 11:33
Kochani, bez stresu z tą kasą :)). Przy zakupach ratalnych wychodzi w tej samej cenie :). Tyle ze szybciej ma się sprzęt w domku a i wymiana w razie problemów (tu akurat był) jest szybsza. Pozdrawiam :D