PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Układając się do snu...

T_P_
19-06-2009, 20:58
1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img32.imageshack.us/img32/4867/zimowporczv.jpg)

F80, N 24-85 G, Fuji Reala

T_P_

P.S. Pora kończyć zimową serię... :wink: Myślę, że po ostatnich apelach, pozostałe kadry z ubiegłorocznej zimy zaprezentuję w tegorocznym sezonie... :-D

Mich77
19-06-2009, 20:59
Kadr fajny, ale niebo daje po oczach. Chyba ten sam kadr widzialem juz pare razy:-) Moze czas...... zmienic miejscowke:-)

Nemeth
19-06-2009, 21:00
Twoja maniera używania takiego filtra tutaj moim zdaniem jest zbawcza :D
No przepięknie to Ci wyszło.
Zestawienie żywej czerwieni z białym dołem jest fantastyczne.
Jedna z ładniejszych wierzb na forum.

Mosquito
19-06-2009, 21:15
Zaskoczyłeś mnie tym zdjęciem, nie spodziewałem się że zobaczę je jeszcze raz... po raz n-ty pokazujesz bardzo podobny kadr z miejsca które, moim zdaniem, jakoś szczególnie interesujące nie jest. Zrozumiałbym gdybyś powiedział, ze pracujesz nad tym kadrem itp. ale przecież każde z tych zdjęć jest do siebie tak podobne, że trudno jest uwierzyć, że faktycznie próbujesz coś poprawić.

Więc naprawdę nie rozumiem sensu pokazywania po raz kolejny tego kadru. Nawet gdyby był on na wybitnym poziomie to nie byłoby na miejscu.

Zdecydowanie mi się nie podoba, do tego to "niepodobanie" potęgowane jest znudzeniem.

T_P_
19-06-2009, 21:37
Kadr fajny, ale niebo daje po oczach. Chyba ten sam kadr widzialem juz pare razy:-) Moze czas...... zmienic miejscowke:-)

Odnośnie pracy, to m.in. ów zestawienie kolorów mnie ujęło... Natura malowała ten spektakl, zaś ja, odrobinę jej pomogłem używając określonych filtrów, by stworzyć prezentowany obraz... Niemniej, szanuję Twoje zdanie i dziękuję za wyrażenie opinii...

...Jedna z ładniejszych wierzb na forum.

Dziękuję i miło było czytać Twoje słowa...

Zaskoczyłeś mnie...

Mosquito, każdy ma swoje miejsce, do którego lubi wracać- nawet po raz n-ty... Takim miejscem jest to, które ostatnimi czasy dane było Wam zobaczyć w podobnych kadrach... Podkreślam, podobnych, bowiem w moim mniemaniu każdy z nich przedstawiał odrębną bajkę... No może poza jedną odsłoną, która była popełniona o różnych porach dnia... Może być też tak, iż tylko mi, jako mało obiektywnemu, było ów bajkę dostrzec... Jak tak, to mam nadzieję, że wybaczycie za zaśmiecanie Forum...

T_P_

Mosquito
19-06-2009, 21:54
Podkreślam, podobnych, bowiem w moim mniemaniu każdy z nich przedstawiał odrębną bajkę... No może poza jedną odsłoną, która była popełniona o różnych porach dnia... Może być też tak, iż tylko mi, jako mało obiektywnemu, było ów bajkę dostrzec... Jak tak, to mam nadzieję, że wybaczycie za zaśmiecanie Forum...

T_P_

Nie twierdzę, że zaśmiecasz forum, nigdy nie postawię takiego zarzutu osobie która pokazuje tu zdjęcia. Nie rozumiem po prostu tych powtórzeń. Podkreślę, że nadal nie rozumiem ich celu, choć twoją argumentację zrozumiałem. Nie odbieraj tego jako ataku, po prostu nie widzę tej odrębnej historii czy też bajki za każdym z tych zdjęć. Może być to wynik jakiegoś ograniczenia po mojej stronie, może po prostu nie potrafię odczytać tego przekazu. Może być też tak, że z twojej strony ta historia to przerost formy nad treścią, nie wiem. Jako użytkownik forum, jestem jednym z odbiorców do których skierowałeś to zdjęcie, więc mam prawo i chcę otwarcie wyrazić moje zdanie.

T_P_
19-06-2009, 22:06
...Jako użytkownik forum, jestem jednym z odbiorców do których skierowałeś to zdjęcie, więc mam prawo i chcę otwarcie wyrazić moje zdanie.

Ależ oczywiście i w ogóle nie mam zamiaru ograniczać Cię w tym... Więcej, cenię każdą uwagę na temat mojej pracy, pod warunkiem, że nie jest jedynie określeniem "nie podoba mi się" etc. Ponadto, oprócz wyrażania uwag odnośnie technicznych aspektów danej fotografii lubię podyskutować o odczuciach, które towarzyszą odbiorcy... Tym bardziej, iż sam często się nimi kieruję oceniając prace innych użytkowników...

Dziękuję za wyrażenie opinii...

T_P_

P.S. Z owym zaśmiecaniem Forum, to był taki żarcik, przy którym uznałem, iż z uwagi na uprzedni wątek i sugestie przeglądających, nie muszę stawiać odpowiedniego uśmieszku...

Mosquito
19-06-2009, 22:27
Ależ oczywiście i w ogóle nie mam zamiaru ograniczać Cię w tym... Więcej, cenię każdą uwagę na temat mojej pracy, pod warunkiem, że nie jest jedynie określeniem "nie podoba mi się" etc. Ponadto, oprócz wyrażania uwag odnośnie technicznych aspektów danej fotografii lubię podyskutować o odczuciach, które towarzyszą odbiorcy... Tym bardziej, iż sam często się nimi kieruję oceniając prace innych użytkowników...

Unikam jak ognia komentarzy typu "nie podoba mi się, podoba mi się" więc faktycznie tym razem dałem ciała, nie odnosząc się do aspektów technicznych, masz racje. Na pewno jednak wspomniałem o odczuciach, w końcu trudno do nich "znudzenia" nie zaliczyć. Starałem się przyczyny tego znudzenia przedstawić.

P.S. Z owym zaśmiecaniem Forum, to był taki żarcik, przy którym uznałem, iż z uwagi na uprzedni wątek i sugestie przeglądających, nie muszę stawiać odpowiedniego uśmieszku...

Tak to już jest ze słowem pisanym, można je sobie zinterpretować dowolnie. Cieszę się, że nie odebrałeś tego co piszę jako zarzut o zaśmiecanie forum.

Pozdrawiam Jarek

T_P_
19-06-2009, 22:56
Unikam jak ognia komentarzy typu "nie podoba mi się, podoba mi się"...

W takim razie będę baczył, by drugiego sformułowania nie używać w Twoich wątkach tudzież rozwijać myśl, bowiem nieraz często się nim posługuję... ;-)

Jak już tak sobie dyskutujemy, to doprecyzuję... Nie jestem zwolennikiem używania jedynie sformułowania "Nie podoba mi się..." bowiem stanowi to swego rodzaju zarzut... Uważam, że in minus zdjęcia zawsze warto dogłębnie uzasadnić, by autor pracy mógł zapoznać się z negatywnymi przesłankami i ewentualnie móc wyciągnąć wnioski... Odczucia zaś są szeroką materią i czasami trudno je wyrazić odpowiednio, tak by inni mogli je zrozumieć... Niejednokrotnie sam mam z tym problem... Twoje, uważam, że zrozumiałem i przyjąłem do wiadomości... Dzięki, że poświęciłeś czas by je wyrazić...

Pozdrawiam, T_P_

harb
19-06-2009, 23:21
najładniejsze z całej serii :-D

wojtek6308
20-06-2009, 06:59
Ja również uważam, że to jest najładniejsze z tej serii :)

kulten
22-06-2009, 11:50
najładniejsze z całej serii :-D

Podpisuję się.