PDA

Zobacz pełną wersję : sierra-papa-foxtrot-uni-papa woła aero...

lechupe
18-06-2009, 12:15
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img14.imageshack.us/img14/849/dsc0087800.jpg)

ps. nie mielismy niestety pod ręką f16, bo wtedy powiesiłbym tę fotke w lotnictwie ;-)

kichu
18-06-2009, 12:29
mile pamiatkowe foto

zapomniales o retuszu tablicy przyrzadow :)

mayor
18-06-2009, 12:33
faktycznie na włosach niestaranny retusz

lechupe
18-06-2009, 12:51
mile pamiatkowe foto

zapomniales o retuszu tablicy przyrzadow :)

tak czułem...psiakrew...sami piloci tutaj...

ps. ma ktos jakis ciekawy hint na wymaskowanie takich blond, rozwianych kłaczków ?
Twardy kontrast tez nie wygladał za dobrze...

swiatlo
18-06-2009, 20:43
O jakim retuszu ludzie mówią? Fajne foto, świetna pamiątka, wygląda wręcz autentycznie, zupełnie nie mam pojęcia o jakim retuszu te narzekania.

kichu
18-06-2009, 20:49
O jakim retuszu ludzie mówią? Fajne foto, świetna pamiątka, wygląda wręcz autentycznie, zupełnie nie mam pojęcia o jakim retuszu te narzekania.

Zeby zrozumiec, trzeba latac, albo choc troche bardziej orientowac sie w lotnictwie :) Po drugie czasem warto wziac poprawke na 'smileye' dolaczone do wypowiedzi :)

Ale jakbys nie zalapal to tlumacze. Predkosciomierz pokazuje zero, wysokosciomierz takze, sztuczny horyzont lot poziomy, przechylomierz takze.
Jedyne co moznaby kupic z tablicy przyrzadow to wariometr. Na zero oznacza, ze zakret wykonywany jest bez utraty/naboru wysokosci.

Bo fotka jest bardzo fajna.

swiatlo
18-06-2009, 20:57
Zeby zrozumiec, trzeba latac :) Po drugie czasem warto wziac poprawke na 'smileye' dolaczone do wypowiedzi :)

Ale jakbys nie zalapal to tlumacze. Predkosciomierz pokazuje zero, wysokosciomierz takze, sztuczny horyzont lot poziomy, przechylomierz takze.
Jedyne co moznaby kupic z tablicy przyrzadow to wariometr. Na zero oznacza, ze zakret wykonywany jest bez utraty/naboru wysokosci.

:)

Zupełnie się nie znam na tych tablicach. Dla mnie fajne zdjęcie i przyznam że na początku byłem mocno zmylony...
A co to tablic i wszystkich tych coś-tam-mierzach to wiadomo że dzieciak przecież nie leci, a i tak Lechupe świetnie to zrobił... :)

kichu
18-06-2009, 20:59
A co to tablic i wszystkich tych coś-tam-mierzach to wiadomo że dzieciak przecież nie leci, a i tak Lechupe świetnie to zrobił... :)

Jasna sprawa. To po prostu takie lotnicze przekomarzanie sie :)

lechupe
18-06-2009, 22:21
... Predkosciomierz pokazuje zero, wysokosciomierz takze, sztuczny horyzont lot poziomy, przechylomierz takze.
..

ta cesna ma zdublowane przyrządy, wiec zebys sie nie zdziwił nastepnym razem...:-D

harb
18-06-2009, 23:13
bdb:-D

Majek
18-06-2009, 23:13
ta cesna ma zdublowane przyrządy, wiec zebys sie nie zdziwił nastepnym razem...:-D
Ale oba zestawy zawsze pokazują to samo. ;)