Zobacz pełną wersję : Jak podłączyć Nd300 do PC by zobaczć obraz z matrycy na monitorze
jldtomek
18-06-2009, 00:04
Witam, wszystkich którzy zechcą Mi pomuc oraz wszystkich raczących poczytać.
Mam pewien zgryz a mianowicie:
Jestem szczęśliwym posiadaczem d300 "hobbystą",
chciałbym podłączyć Go do PC ale w taki sposób a żeby obraz zczytywany przez matryce aparatu pojawił się na monitorze komputera, równo rzędnie móc go tam zapisać.
Podsumowując całą operacje Chciałbym przeprowadzić na PC`cie. Całą znaczy urzywać aparatu tylko jako przetfornika analogowo-cyfrowego natomiast zapisywać obraz wykorzystując PC.
Jak to zrobić?
myśle że kabelkiem USB ale jakieś oprogrmowanie? soft do Nikona?
POMOCY
camera control jest tez wersja pro
jest grip z wifi ae nie usiadz z wrazenia jqk zobaczysz cene
jesli pojawi sie nastepca d300 z slotem SD - wystarczy kupic karte SD (pamiec i wifi) na pewno tansze od gripa nikona
z tanich rozwiazan - jesli masz tv fullhd - podepnij kablem hdmi - tylko wada jest sterczacy kabel z body :/
http://studioviewer.marekmakowski.pl
http://www.bernd-peretzke.de/index.php?option=com_content&view=article&id=6:dcamcapture-engl&catid=1:software&Itemid=3
jesli pojawi sie nastepca d300 z slotem SD - wystarczy kupic karte SD (pamiec i wifi) na pewno tansze od gripa nikona
Jeśli masz na myśli Eye-Fi to z tego co wiem, można ją włożyć w specjalna przejściówkę SD - Compact Flash i tez działa
Tylko czy Eye-Fi zapewni łączność z aparatem, czy tylko z kartą pamięci w aparacie?
kh29228 - nie wiedzialem - ale to dobrze ze jest mozliwosc
charll - aparat mysli ze ma karte - i tak jest tylko wifi wbudowane w obwody SD wysyla dane z karty na ustalony serwer FTP - wiec to z karta masz lacznosc
jldtomek
18-06-2009, 23:21
Witam ponownie :)
Panowie bardzo ładnie działają programy
"camera control" -dzięki madburn
"DCamCapture" można nawit kręcić video ;-) -dzięki motyl
Aparat normalnie podłączony po przez kabelek USB
Tyle że pojawiły się inne mankamenty mianowicie:
1. jak ustawić dłuższy czas naświetlania niż 30s. np. 120s. lub 180 s.
2. czy długie naświetlanie np. 10min. nie spowoduje uszkodzenia matrycy
ps. Dzięki wszystkim za zainteresowanie