Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Na środku Zalewu Szczecińskiego.
Nikonozaur
17-06-2009, 23:57
Brama torowa nr 3 (fragment... :mrgreen:). Zapraszam:
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/viewer.php?file=sbq7f7y65fh1xzfjwd7.jpg)
Dół nieco szumi i ta czerń średnio pożądana w mojej ocenie. Nie jest źle tak ogólnie.
Kadr bardzo fajny, pomysł bardzo na tak, szkoda, że dół trochę szumiący, ale zaciemnienie dla mnie na plus uwypukla głębie wody ( nie bardzo potrafię to nazwać, ale chodzi o to, że woda to woda i jest tam jakaś toń :))
Za poprzednikami. Myślę że da się coś z tej foty wykrzesać :)
poprawić ze wskazówkami jak wyzej i będzie fajne zdjecie - ładne kolorki, mozna je podciagnać nabiora jeszcze trochę soczystosci :-D
wojtek6308
18-06-2009, 09:11
Jest ciekawie kadrowo i kolorki na plus :) uwagi jak wyżej.
Masz Andrzeju może kadr z obiema wieżami ? np. po przekątnej kadru.
Nikonozaur
18-06-2009, 09:17
Dzięki dobrzy ludzie za podpowiedzi. Cholercia, wczoraj szumów nie było :), a teraz je widzę :(... Czyli chciałem dobrze, a wyszło jak zwykle. Co do kolorów, hmm... sam nie wiem co powiedzieć. Cenię wielce Twoje wskazówki Januszu, jednak w tym wypadku pozostanę przy tym poziomie nasycenia - ma być nieco sennie.
Nikonozaur
18-06-2009, 09:26
Masz Andrzeju może kadr z obiema wieżami ? np. po przekątnej kadru.
Kurs na Zalew w tym celu jest w planach, trzeba tylko poczekać na bezwietrzną pogodę, a wiesz Wojtku, że z tym mamy tu problem. Tutaj korzystałem z gościnności kumpla, którego nie udało mi się namówić na kadrowanie za pomocą jego łódki... No i trochę spieszyliśmy się.
Dzięki dobrzy ludzie za podpowiedzi. Cholercia, wczoraj szumów nie było :), a teraz je widzę :(... Czyli chciałem dobrze, a wyszło jak zwykle. Co do kolorów, hmm... sam nie wiem co powiedzieć. Cenię wielce Twoje wskazówki Januszu, jednak w tym wypadku pozostanę przy tym poziomie nasycenia - ma być nieco sennie.
jasne :-D w sumie gdy zajrzałem drugi raz to chyba masz sluszność