Zobacz pełną wersję : wizjer kątowy
pawelek69
17-06-2009, 19:02
Witam wszystkich. Planuje kupić wizjer kątowy do D90 . Można nabyć NIKON za ok. 800zł. albo podróbke za 200-300 zl. Niewiem czy bardzo różnia się jakością wykonania , następnie jakie są możliwości ostrzenia manual (foto makro).Znalazłem tylko kilka opisów reklamowych. Prosze o opinie i rady posiadaczy.POZDRAWIAM
Zwykle są mniej pancerne niż Nikonowskie, ale idzie przeżyć jeśli nie używa się w ekstremalnych warunkach. Taki Seagull jest dość dobry, tym bardziej, że ma mnóstwo adapterów: http://www.speedgraphic.co.uk/prod.asp?i=17312&1=Seagull+Right+Angle+Finder
alpaczino
17-06-2009, 21:55
Witam wszystkich. Planuje kupić wizjer kątowy do D90 . Można nabyć NIKON za ok. 800zł. albo podróbke za 200-300 zl. Niewiem czy bardzo różnia się jakością wykonania , następnie jakie są możliwości ostrzenia manual (foto makro).Znalazłem tylko kilka opisów reklamowych. Prosze o opinie i rady posiadaczy.POZDRAWIAM
Też zastanawiam się nad kupnem wizjera kątowego, ale powstrzymuje mnie Live View :???:
Nawet z aparatem przy "gruncie" widać na LCD co się fotografuje a do wizjera i tak trzeba klęknąć. :roll:
Pozdro