PDA

Zobacz pełną wersję : numeracja zdjęć

tgollob_jamessuchar
17-06-2009, 16:23
Chłopaki, krótkie niestety lamerskie pytanie z mojej strony (wiem doskonale, że jest to w instrukcji) - chodzi o numerację zdjęć, chcę żeby nawet po sformatowaniu karty czy włożeniu innej, aparat liczył dalej numery zdjęć.
Nikon D90 (dopiero co rozpakowany)

proszę o pomoc zaraz potrzebuję go użyć, stąd brak czasu na wertowanie instrukcji :)
z góry dziękować bardzo za pomoc wyrozumiałego człowieka, który zrozumie i pomoże ;D

wigi
17-06-2009, 16:29
proszę o pomoc zaraz potrzebuję go użyć, stąd brak czasu na wertowanie instrukcji :)

no to go użyj - powinien zadziałać, bez obawy ;)

tgollob_jamessuchar
17-06-2009, 16:34
dobra, nie wysłowiłem się precyzyjnie ;P wiem, że będzie działał ;] (bardzo lubię jak jestem traktowany jak idiota)
chodzi o moją wygodę przy późniejszym zrzucaniu na kompa, ok?

dobra, łaski bez :P sam znalazłem
temat do zamknięcia
sorry za "zaśmiecenie", ale liczyłem na to, że można na co niektórych "kolegów" liczyć ;] cóż życie
pozdrowionka

sdnk
17-06-2009, 16:42
nie wiem jak w d90 ale d80 fabrycznie numeruje po kolei, nawet jak sformatujesz karte to leci dalej, w menu jest opcja numeracja plików, to tam sie zmienia, czy chcesz leciec od nowa po kazdym formacie, czy numerki maja leciec po kolei.

tgollob_jamessuchar
17-06-2009, 16:43
nie wiem jak w d90 ale d80 fabrycznie numeruje po kolei, nawet jak sformatujesz karte to leci dalej, w menu jest opcja numeracja plików, to tam sie zmienia, czy chcesz leciec od nowa po kazdym formacie, czy numerki maja leciec po kolei.

dobrze mówisz, właśnie tą opcję znalazłem
dziękuję

XGrzesX
17-06-2009, 16:47
Tylko, że i tak prędzej czy później nie będziesz miał unikalnych nazw plików bo po wykonaniu 9999 zdjęć numeracja zaczyna się od 0.

Leatherface
17-06-2009, 17:02
dobra, łaski bez :P sam znalazłem
temat do zamknięcia
sorry za "zaśmiecenie", ale liczyłem na to, że można na co niektórych "kolegów" liczyć ;] cóż życie
pozdrowionka

A to dobre... Już o zajrzeniu do instrukcji nie wspomnę (a odnalezienie odpowiedzi na pytanie zajmuje minutę), a wystarczy chwile w menu pogrzebać...

tgollob_jamessuchar
17-06-2009, 17:16
Tylko, że i tak prędzej czy później nie będziesz miał unikalnych nazw plików bo po wykonaniu 9999 zdjęć numeracja zaczyna się od 0.

wiem, wiem ;) D60-tką zrobiłem 26tys. zdjęć

A to dobre... Już o zajrzeniu do instrukcji nie wspomnę (a odnalezienie odpowiedzi na pytanie zajmuje minutę), a wystarczy chwile w menu pogrzebać...

haha ;) no rzeczywiście dobre ;]

horn3t
17-06-2009, 17:17
tgollob_jamessuchar - GRATULUJE NABYTKU :)

ekonet
17-06-2009, 17:40
Wyjaśnione-zamknięte. :)