PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wędrówka przez las.

Slawoslaw
17-06-2009, 11:37
http://img198.imageshack.us/img198/2905/lasr.jpg

erde
17-06-2009, 11:41
muszę przyznać, że fajnie to pokazałeś. Ciekaw jestem tylko nieco innych kadrów góra/dół :)

Szuwar
17-06-2009, 11:49
Kadrowo bardzo ładnie - faktycznie. Troszkę brakuje zycia w tej fotografii - popracowałbym jeszcze nad lekkim kontrastem i saturacją.
Szkoda troszkę nieostrości na pierwszym planie.
Ale ogólnie bardzo na plus

PS Gdzie jest robione to zdjęcie? Bardzo mi coś przypomina :-D

gladar
17-06-2009, 12:46
Las to bardzo piękne miejsce, ale wbrew pozorom ,bardzo trudno jest w nim zrobić dobre zdjęcie.
Na tym przykładzie widać to najlepiej.
Zróżnicowana ekspozycja tworzy dwuplanowość kadru, trudną do zaakceptowania...
Na kadrze dzieje sie zbyt wiele - w skarpie jakaś czarna jama, wszędzie poniewierają sie jakieś badyle..
Wrażenie bałaganu kompozycyjnego..
Jak to w lesie...:mrgreen:

Często próbuję focić w lesie, bo kocham las, ale przeważnie wszystko ląduje w koszu..:(

pozdr.....

DominikS
17-06-2009, 12:58
a tym kadrze jakoś dziwnie drażni mnie lewa strona , kolory chyba pojechały gdzieś w zielone..

erde
17-06-2009, 13:07
gladar - ja uważam, że zdjęcia z lasu to bardzo specyficzny temat, i nie można go definiować poprzez pojęcie bałaganu. W lesie zazwyczaj mamy bałagan w kadrze. sztuką jest pokazać to w odpowiedniej formie.

Rial
17-06-2009, 13:11
Za Szuwarem - zdjęcie na plus, ale warto jeszcze posiedzieć nad obróbką.

gladar
17-06-2009, 13:12
erde

sztuką jest pokazać to w odpowiedniej formie

To właśnie chciałem przekazać...:)

pozdr...

kulten
17-06-2009, 17:06
Balans bieli leży na całym zdjęciu począwszy od kamieni kończąc na piachu. Wszystko przesycone jest zielonym. Szczerze mówiąc lubię zdjęcia lasu gdy jest w nich zawarta jakaś magia, w czym na pewno pomaga mgła albo przenikające słońce. Tutaj ja tego nie czuję. Jest płasko i bez klimatu.

Locter
17-06-2009, 17:16
Uważam, że zdjęcie sie broni pomimo dziwnych kolorów, jest bardzo dobrej jakości, dobrze je odbieram, ale obróbke mozna poprawić.

Slawoslaw
21-06-2009, 17:18
zdjęcie totalnie spontaniczne - z ręki . To w zasadzie moja pierwsza konkretna praca. A miejsce- las pomiędzy Prządkami a Węglówką . Jeśli chodzi o kadr to tak jak mówicie przy taki bałaganie ciężko jest się dopasować , i to wszystko ogarnąć:) Natomiast co do obróbki, to w zasadzie nie obrabiałem praktycznie niczego, bo nie jestem na tyle doświadczony w obróbce. Na razie oglądam inne prace i wyciągam wnioski.

harb
21-06-2009, 19:08
Kadrowo bardzo ładnie - faktycznie. Troszkę brakuje zycia w tej fotografii - popracowałbym jeszcze nad lekkim kontrastem i saturacją.
Szkoda troszkę nieostrości na pierwszym planie.
Ale ogólnie bardzo na plus

PS Gdzie jest robione to zdjęcie? Bardzo mi coś przypomina :-D

zgadzam się z ta opinia - kadrowo bardzo ciekawie :-D