PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Poplenerowe ...(Ostromecko)

LensFoto
16-06-2009, 17:34
Niestety nie pameitam imienia modelki ..jak ktos przypomni bede wdzieczny :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/images/umceikvzowvk0y1izge.jpg)

swiatlo
16-06-2009, 18:47
Jakoś nie podoba mi się Twój komentarz. Pokazuje brak szacunku do dziewczyny. Rozumiem że mogłeś zapomnieć, to przynajmniej nie powinieneś się przyznawać.
I zdjęcie podobne jak komentarz - takie sobie. Nic specjalnego. Widać że ktoś dziewczynę ustawił, a Ty tylko przyszedłeś i nacisnąłeś spust.
Nie jestem zachwycony.

Jacek_Z
16-06-2009, 19:03
To Natalia. Ma niesamowicie jasne oczy.
Zdjęcie grupowe plenerowe jest już w całości (jeśli chodzi o modelki) podpisane.

Światło - zdjęcie jest być może "podpatrzone", a tam były 22 modelki. Ja sam nie pamiętam imion, choć je organizowałem.

swiatlo
16-06-2009, 19:10
To Natalia. Ma niesamowicie jasne oczy.
Zdjęcie grupowe plenerowe jest już w całości (jeśli chodzi o modelki) podpisane.

Światło - zdjęcie jest być może "podpatrzone", a tam były 22 modelki. Ja sam nie pamiętam imion, choć je organizowałem.

To czego się człowiek uczy na takich plenerach? Ani osobistego kontaktu, ani własnej inwencji czy kreatywności?

Jacek_Z
16-06-2009, 19:41
Hm. Osobistego kontaktu. Napiszę tak: poznajesz około 40 nowych osób, przebywasz z nimi ze 4 godziny. Spamiętasz imiona?
Ma się okazję poznać ludzi - fotografów, modelki, podpatrzeć jak inni pracują. Porobić trochę fotografii, a czy udanych - to ciężko powiedzieć, to bardziej kwestia przypadku lub doświadczenia. Ja osobiście absolutnie nie zakładałem, że zrobię 1 dobre zdjęcie, bo jeszcze musiałem organizacyjnie wszystko ogarniać, a to nie sprzyja skupieniu w pracy.
Uczestnicy nie maja wcześniej kontaktu z modelkami, nie wiedza jak wyglądają, nie mogą ustalić strojów (poza ogólnymi wytycznymi jakie miałem typu : do pałacu i parku to raczej sukienki a nie jeans).
Fotografów było 22, modelek - też 22. Nie można było sobie na kilka godzin przygruchać jednej - dwóch najlepszych dziewczyn, każdy by tak chciał.
Taka formuła pleneru średnio się sprawdza i ja o tym wiem. Ale jak zawęzić grupę robiąc to demokratycznie, gdy chętnych jest bez liku?

loki_p
16-06-2009, 19:42
To czego się człowiek uczy na takich plenerach? Ani osobistego kontaktu, ani własnej inwencji czy kreatywności?
Wbrew pozorom podpatrzeć można sporo. Pracuje sie w mniejszych grupach i można obserwować ja fotografują inni. Jak planują kadry, na co zwracają uwagę, jak doświetlają, jak ustawiają modelkę, itp. Kadry z takiego plenery rzadko kiedy są "wybitne" czy odkrywcze jednak nauczyć można sie sporo.

LensFoto
16-06-2009, 19:53
Jakoś nie podoba mi się Twój komentarz. Pokazuje brak szacunku do dziewczyny. Rozumiem że mogłeś zapomnieć, to przynajmniej nie powinieneś się przyznawać.
I zdjęcie podobne jak komentarz - takie sobie. Nic specjalnego. Widać że ktoś dziewczynę ustawił, a Ty tylko przyszedłeś i nacisnąłeś spust.
Nie jestem zachwycony.

Jka napisla jacek nie byłem w stanei zapamietac imion wszystkich dziewczyn...

a co do ostaniej kwesti twojej to niestety jestes w totalnym błędzie bo po 1 to sam ustawilem modelke i sam ja kadrowalem bez niczyjej pomocy ... ( nie bylo Ciebie nie wiesz wiec nie wypowaidaj sie .... ok ?

loki_p
16-06-2009, 20:09
nie bylo Ciebie nie wiesz wiec nie wypowaidaj sie .... ok ?
a ja mogę sie wypowiedzieć

to sam ustawilem modelke i sam ja kadrowalem bez niczyjej pomocy ...
Moim zdaniem nie ma sie czym chwalić. Zrobiłeś karykaturę fotografując tak blisko z takiej perspektywy. Natalia musiała zadzierać głowę przez co dodatkowo czoło nie wyszło najlepiej.

missbizarre
17-06-2009, 10:34
a ja mogę sie wypowiedzieć

Moim zdaniem nie ma sie czym chwalić. Zrobiłeś karykaturę fotografując tak blisko z takiej perspektywy. Natalia musiała zadzierać głowę przez co dodatkowo czoło nie wyszło najlepiej.

amen ;)

LensFoto
18-06-2009, 13:43
dziekuje za rady , kazda z nich bedzie przyjeta :)

py1szczak2
19-06-2009, 23:05
Fajne oczy.

femmess
20-06-2009, 17:31
hihihi Nataliiiii wyszła cudownie :) piękności:)