saturnus1981
16-06-2009, 15:09
Dzisiaj w grzebałem sobie w menu żeby dostosować swojego D300 jeszcze bardziej do swoich potrzeb i zauważyłem ciekawostkę. Otóż jak wiadomo do przycisku Func. można sobie przypisać funkcję potrzebną danemu użytkownikowi. Można też przypisać inną funkcję przyciskowi podglądu (dla mniej zoriętowanych to ten nad przyciskiem Funkcyjnym:)) I ja chciałem zrobić taki manewr że gdy wcisnę tylko przycisk podglądu to będę miał podgląd głębi a jeśli przytrzymam przycik podglądu i będe kręcił pokrętłami to będę mógł zmieniać parametry czasu i przysłony o 1 EV (normalnie jest ustawione u mnie co 1/3EV) i teoretycznie da się to zrobić ale praktycznie NIE. Jak ustawiony jest podgląd to jest ok a jak tylko chcę ustawić dodatkowo ustawianie co 1 EV to automatycznie przycisk podglądu traci swoją funkcję. Natomiast jak ustawię to ponownie to już kasuje mi się podgląd + pokrętła i za cholerę nie mogę tego ustawić jednocześnie. Mam softa w wersji 1.10. Możecię chłopaki i dziewczyni sprawdzić czy u was jest tak samo?
Proszę podawać wersję softu bo ja uważam że tu jest problem.
Proszę podawać wersję softu bo ja uważam że tu jest problem.