Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] "Zaćmienie"
Aberrator
15-06-2009, 23:26
Kurczę właśnie zobaczyłem że Harb i Nemeth (długo kolegi nie było) uderzyli z grubej rury... :) a ja tu z moim skromnym minimalem ale co tam....
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img40.imageshack.us/img40/8559/pionwers1forum.jpg)
bardzo ładna fotografia - swietny kadr i tonacja :-D
Natchnione to zdjęcie.
Bardzo dobre wykorzystanie światła.
camaxtli85
15-06-2009, 23:45
ciekawe rozłożenie akcentów, jestem na tak!
Aberrator
15-06-2009, 23:49
Cieszę się że się podoba, powiadasz Harb że tonacja Ci podchodzi ja natomiast nie byłem do końca przekonany o tej jednak bądź co bądź widocznej dominancie, pytanie było ocieplać jeszcze bardziej czy jednak troszkę oziębić w kierunku niebieskości wody. Połączenie obu wyszło sztucznie sam niebieski nie dałby tej miłej ceipłej atmosfery późnego popołudnia, więc zdecydowałem się na ocieplenie wciąż nie będąc do końca pewnym ale już mnie pocieszyliście że poszedłem w dobrym kierunku.
pozdro
Piękny kadr. Doskonała kolorystyka fotki.
to się aż prosi o background etykiety jakiegoś nienajgorszego wina
Kolorystycznie i kadrowo świetnie - nastrój powieści fantasy.
Nikt o tym nie pisze , ale podłoga u mnie mocno szumi.
A może to mój monitor.:???:
Całkiem straciłem do niego zaufanie...
pozdr...
borregaard
16-06-2009, 13:33
Kolorystycznie i kadrowo świetnie - nastrój powieści fantasy.
Nikt o tym nie pisze , ale podłoga u mnie mocno szumi.
A może to mój monitor.:???:
Całkiem straciłem do niego zaufanie...
pozdr...
Niesłusznie,popatrz w exif,to zobaczysz czemu szumi....
Zdjęcie,z daleka, prezentuje się świetnie.Z bliska,techniczna kaszanka,ale jak ktoś ma fantazję korzystać z f-32,to tak ma....:wink:
Mi się nie podoba. Leci w prawo. Słabo podany pierwszy plan, bardzo w małej ilości i nic nie wnoszący do reszty, tło z serii pstryknięć samego słońca z niebem. Sorry, że tak negatywnie. Na obronę zdjęcia w kontekście wspomnianego szumu uważam, że to są drobne grzywy fal.
Mi się nie podoba. Leci w prawo. Słabo podany pierwszy plan, bardzo w małej ilości i nic nie wnoszący do reszty, tło z serii pstryknięć samego słońca z niebem. Sorry, że tak negatywnie. Na obronę zdjęcia w kontekście wspomnianego szumu uważam, że to są drobne grzywy fal.
Niestety muszę się pod tym podpisać...
Piękna ekspozycja, tylko skałki by wyostrzyła, aby przyciągały wzrok.
Aberrator
21-06-2009, 12:25
Leci w prawo - zgadzam się nie jest sterylnie poziome mea culpa.
Pierwszy plan w małej ilości - niestety musiałbyś sam pojawić się w tym miejscu i stwierdzić że poniżej nie było nic interesującego, to po pierwsze a po drugie właśnie niebo ma być tu głównym aktorem zdjęci a podłoga jest pokazana fragmentrycznie i ma stanowić "tylko i wyłącznie" przeciwwagę walorową dla ciemnych chmur ponad słońcem. Nie zgadzam się z Twoją tezą że jest to "jedno z serii pstryknięć samego słońca z niebem" ponieważ każda inna kompozycja była niewłaściwa. Wystarczy zresztą spojrzeć na zdjęcia mistrzów np. Peter Watson (swoją drogą fotografujący min. Snowdonię podobnie jak Ty) gdzie wiele zdjęc stanowi 9/10 nieba czyli znacznie więcej niż na ocenianym zdjęciu.
Dziękuję wszystkim za komentarze zarówno pozytywne jak i negatywne oraz te "skopiowane" (SAINT)