Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czym mocowac na scianie ?

nigel
15-06-2009, 21:27
Witam

przepraszam, jesli juz bylo - szukalem i nie znalazlem (moze zle szukalem).
Ale przejdzmy do sedna. Czy ktos przerabial temat mocowania zdjec na scianie ?
Sciana : gladz gipsowa, malowana
zdjecie: odbitka z labu 13x18, podklejona na tekturke A4.

Zastanawialem sie nad przylepcami Henzo, ale czy to da rada ? Moze ktos juz to przetestowal ?

z gory dzieki za wszelkie wskazowki

jacek.gold
15-06-2009, 21:39
wstaw w ramkę i powieś na gwoździu
jak przykleisz i zechcesz zmienić to będziesz z farbą odrywał

malibu
15-06-2009, 21:46
dokładnie jak wyżej - najprostsze sposoby są najskuteczniejsze

jacek dr
15-06-2009, 21:54
kołek rozporowy 3-jka , jak coś potem dziurke gipsem zaciagniesz i po sprawie,nie kombinuj i nie wywarzaj otwartych dzwi.

nigel
15-06-2009, 22:11
No tak, gwozdz czy kolek niby najprostsze, ale... nie zawsze najprostsze, jest najlepsze.

Ja kiedys, gdzies (chyba ma allegro) widzialem takie przyklejki, ktore nie zostawialy sladow, tyle ze teraz nie moge ich namierzyc. Cos jeszcze pokombinuje :) na dziure przyjdzie czas na koncu :)

jacek.gold
15-06-2009, 22:18
w cuda wierzysz?
po pół roku i tak będziesz miał śliczny kwadrat o innym kolorze na ścianie ;) a podklejki i tak z farbą odejdą

nigel
15-06-2009, 22:26
Mialem na mysli cos takiego :

http://www.tesa.pl/consumer/solutions/tesa_powerstrips/281464

teraz tylko kwestia, gdzie to dostac.
Co do kwadratu w innym kolorze, to zdaje sobie z tego sprawe. Ale nie zamierzam tego szybko odklejac, chyba ze w celu malowania scian ;)

Pawel.j.m.
16-06-2009, 09:57
Jak już chcesz się tak bawić, to nie lepiej zwykła taśma dwustronna?

nigel
16-06-2009, 11:25
Tez nad tym myslalem - i jest to jakies wyjscie.
Tyle, ze te plastry tesa "podobno" nie zostawiaja sladow i mozna je latwo odkleic.

Inna sprawa, ze troche szukalem na sieci i nigdzie tego nie mozna dostac.

Pawel.j.m.
16-06-2009, 12:42
Takie rzeczy to tylko w erze ;-)

Nie wiem jak to się nazywa ale jest jeszcze taki specyfik, którego używają w gazetach do przyczepiania wszelkich płyt i innych dodatków. Nie wiem jak to się ściany trzyma.

Vespalock
16-06-2009, 19:40
Mam kilka rolek tych kropek, o których myślisz, ale nie polecam przyklejania na nie... Ciężko je odkleić od ściany i lepiej kleją się do skóry niż do papieru (przynajmniej kredowego) przez co nie za dobrze się ich używa bez specjalnego aplikatora.

ikr
17-06-2009, 15:02
Ja mam na malowanej ścianie kilka zdjęć (100 x 70 cm) mocowanych na piankową taśmę dwustronną. Trzyma OK, a jak się nieco odlepi (zdarzyło się) to nie zostawia śladów. Dla lekkich zastosowań polecam :)

Al Bundy
17-06-2009, 17:08
Eeee... zobaczycie zdjęcie po pewnym czasie - złapie wilgoci i dzięki tej taśmie na ścianie pofałduje się na maksa - wiem z autopsji. Zdjęcie musi "chodzić" luźno - najlepiej właśnie za szybą dzięki czemu nie będzie wyglądało jak kupa po liftingu...

nigel
17-06-2009, 17:56
Ale to nie jest zdjecie bezposrednio na scianie, tylko najpierw na karton (tasma na rogach), a pozniej na sciane.
Jakby nie bylo jest miekkie do twardego :)

sote
19-06-2009, 14:39
Mialem na mysli cos takiego :

http://www.tesa.pl/consumer/solutions/tesa_powerstrips/281464

teraz tylko kwestia, gdzie to dostac.
Co do kwadratu w innym kolorze, to zdaje sobie z tego sprawe. Ale nie zamierzam tego szybko odklejac, chyba ze w celu malowania scian ;)

na stronie do ktorej podales link masz kontakt do tej firmy, wiec jaki problem zadzwonic
i zapytac gdzie to mozna dostac?

jesli przegapiles to tu masz numer tel i fax:

BEZPOŚREDNI KONTAKT
TEL.: +48 61 8746 147
FAX: +48 61 8746 019

nigel
19-06-2009, 14:47
Nie przegapilem. Wyslalem maila jakis czas temu i echo.
W przyszlym tyg zdzwonie, bo raczej w weekend nie mam duzych szan, zeby z kims pogadac.

david
21-06-2009, 11:12
Henzo robi również dobry klej, nie stosowałem go na ścianie ale do albumów, nakładasz gluta na to zdjęcie, nie musisz się martwić czy jest idealnie prosto, dopiero po zetknięciu fotki z klejem ustawiasz w odpowiedniej pozycji, po wyschnięciu przypomina to kleje którymi przyklejone są płytki w magazynach....tzn. cd w czasopisamach :)