Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] x_ladder #
Piotr_ek
14-06-2009, 22:37
Witam !
Takie nieco dziwaczne foto:
http://fc04.deviantart.com/fs46/f/2009/165/5/0/X_ladder_by_anoxado.jpg
Zapraszam
pozdr, P.
:)
Dość ciężki motyw ale świetnie skomponowany. Lepiej być nie mogło mz.
borregaard
15-06-2009, 01:36
Zaje...fajne...:-D
zdjęcie z brakiem dominującego motywu (moze przez to ciekawe) - dobrze zrobione :-D
Technicznie (obróbka) świetne.
Kadrowanie mi nie leży. O ile w przypadku Nemetha przeciążanie kadru zdało egzamin to w przypadku tego zdjęcia moim zdaniem - nie.
zdjęcie z brakiem dominującego motywu :-D
Nie do końca się zgodzę. Motyw według mnie jest, tylko zepchnięty do naroznika. I byłoby naprawdę świetnie gdyby nie fakt, że (MOJE!!!) oczy szukają jeszcze przeciwwagi, a tam - jasna plama.
Tak samo z winietą - tam gdzie jest najbardziej pożądana (LG) ni chu chu ... :-D.
Pełna zgoda z Szuwarem. Sam motyw mi się podoba, obróbka również.
dobre zdjęcie, jestem na "TAK" :-D
Leatherface
15-06-2009, 20:49
gut
zagladam kolejny raz i wciąż fajne :-D
"Gładkość" tej fotki, technika wykonania strasznie mi pasuje:)
Patrzę i patrzę...
Piotr_ek
16-06-2009, 00:38
Tak samo z winietą - tam gdzie jest najbardziej pożądana (LG) ni chu chu ... .
Szuwar dziękuję Ci za komentarz.
Zgadzam się z Tobą i pragnę podważyć tylko Twoje zdanie na temat winiety - w przypadku tego zdjęcia jej w ogóle nie dodawałem, smolista czerń sama wdarła się w zdjęcie na skutek manewrowania jasnością i kontrastem. Dodanie winiety spowodowało by całkowite zaburzenie gry światła w tym kadrze. Tak myślę...
Ew. w przypadku tego kadru mogę się postarać o mniej agresywną obróbkę... z nazwijmy to elementarzową winietą.
Pozostałej części widowni również dziękuję i cieszę się, że Wam się podoba...
pozdr, P.
Świetna robota! Ciągle trzymasz wysoki poziom! Na początku przeszkadzały mi te ciemne chmury w PG ale po głębszym wpatrzeniu się w kadr zmieniłem zdanie. Otóż ciężkie chmury w PG doskonale równoważy zaciemnienie na wodzie w LD. IMO winieta w LG zepsułaby odbiór zdjęcia. Zamknęłaby kadr skupiając wzrok na centrum przez co zdjęcie straciłoby na przestrzeni. Oczywiście konwersja do BW wyśmienita:)