PDA

Zobacz pełną wersję : Opinie na temat statywu MARUMI TRI-2240

Wymiatacz
12-06-2009, 21:57
Witam, Czy ktoś używa tego statywu ? Planuję zakup jakiegoś :-) Cel, przeznaczenie ? To głównie teren i ptaki !
Dzięki za pomoc ! Pozdrawiam,

wigi
13-06-2009, 17:53
Marumi to bardzo egzotyczna marka jeśli chodzi o statywy ;)
Dlaczego wybrałeś akurat ten?

arseniq
13-06-2009, 19:36
kurde nie wiedziałem że marumi robi statywy... :) jakoś nie mogę niczego znaleźć o tym statywie w necie...zapodaj jakiś link jak masz

Wymiatacz
13-06-2009, 22:01
Dlaczego ? Zaproponowano mi go w sklepie specjalistycznym w Poznaniu, jako rozsądną alternatywę dla dużo droższego - minimum 2 razy zestawu (statyw + głowica) manfrotto :-) Ten ma głowicę kulową, jest 4 segmentowy - mocowania to pierścienie, udźwig do 5 kg. Nie mam doświadczenia z mocowaniem na bazie pierścieni ?! podobno sa lepsze - mniej awaryjne od klipsów ?

arseniq
13-06-2009, 22:50
Dlaczego ? Zaproponowano mi go w sklepie specjalistycznym w Poznaniu, jako rozsądną alternatywę dla dużo droższego - minimum 2 razy zestawu (statyw + głowica) manfrotto :-) Ten ma głowicę kulową, jest 4 segmentowy - mocowania to pierścienie, udźwig do 5 kg. Nie mam doświadczenia z mocowaniem na bazie pierścieni ?! podobno sa lepsze - mniej awaryjne od klipsów ?

tylko wiesz, nieraz warto wydać trochę więcej na taki zestaw zwłaszcza jeśli np będziesz często używać tego statywu. Proponowałbym tobie zabrać swój aparat i podłączyć go do tego statywu i zobaczyć czy te "5kg" ci wystarczy i czy to wszystko jest stabilne.

jordancity
25-11-2010, 11:16
Odświeżę temat. Widziałem statywy Marumi w ofercie Raysfoto. Czy ktoś miał z tym styczność?