Zobacz pełną wersję : Wznowienie produkcji? D90 do lamusa?
Własnym oczom nie wierzyłem... Dzisiaj w MM widziałem nowiutkiego D80 z N18-135! Wcześniej go nie było, a więc nowa dostawa.... a mieli przestać produkować. Wychodzi na to, że zaprzestali produkcji... ale D90 :twisted:
Dla zainteresowanych: 2999zł.
przy obecnych cenach d60 i d90 to jest rozsądna cena wg mnie...1000zł mniej niz d90 z 18-105 a tylko 500zł drożej niż d60 z kitem - przynajmniej w Euro rtv
Eee, tam. ja myslę, że po prostu chłopaki w MM robili porządki na magazynie i .... O, niespodzianka :mrgreen:
Dziś widziałem w MediaExpercie (Tarnobrzeg) D60 z Kitem, jak u mnie w stopce, za 1899 + karciocha pamięciocha - chyba 4. Obok stał cannon 1000D za 1799.
to pewnie ceny sprzętu kupionego jeszcze po starym, dobrym kursie euro i dolara.
to pewnie ceny sprzętu kupionego jeszcze po starym, dobrym kursie euro i dolara. albo ze zwrotów i reklamacji
pioter m
12-06-2009, 19:26
Znajac MM, to moga byc jakies naprawione zwroty. Sprawdzilbym, czy nie ma w pamieci golych dup ;)
Wykopaliska sie czasem zdazaja. Kiedys w Głubczycach w Avansie stal (moze jeszcze stoi) nowka d40 z sabinka sb-400 za 1500pln.
a ja trochę dobiegnę od tematu. mam na swojego d80 ubezpieczenie rozszerzone na 5 lat, w razie nieszczęśliwego wypadku (np aparat spadnie z balkonu i się roztrzaska), powinni mi albo sprzęt naprawić, albo dać nowy. Aparatu kupiłem rok temu i powiedzmy za 3,5 roku aparat nieszczęśliwie upadnie mi pod lemiesz kombajnu...zostanie roztrzaskany w drobny mak. Naprawią mi go, czy dostanę nowy? tylko skąd nowy, skoro nie będzie produkowany już ładnych parę lat? Nie wierzę, że firma ubezpieczeniowa trzyma ileś tam sztuk D80 w zapasie dla takich nieszczęśliwców...
Najprawdopodobniej porządki w magazynie...
velaskez
12-06-2009, 20:36
Plonne nadzieje:-P
Najprawdopodobniej porządki w magazynie...
W Zielonej Górze MM działa pół roku, tak więc musiał to być "inny" magazyn :)
redredomega
12-06-2009, 20:43
a ja trochę dobiegnę od tematu. mam na swojego d80 ubezpieczenie rozszerzone na 5 lat, w razie nieszczęśliwego wypadku (np aparat spadnie z balkonu i się roztrzaska), powinni mi albo sprzęt naprawić, albo dać nowy. Aparatu kupiłem rok temu i powiedzmy za 3,5 roku aparat nieszczęśliwie upadnie mi pod lemiesz kombajnu...zostanie roztrzaskany w drobny mak. Naprawią mi go, czy dostanę nowy? tylko skąd nowy, skoro nie będzie produkowany już ładnych parę lat? Nie wierzę, że firma ubezpieczeniowa trzyma ileś tam sztuk D80 w zapasie dla takich nieszczęśliwców...
dadzą ci wtedy nowego nikosia z dolnej półki coś ala dziś D40 ale za 3,5 roku ;) :P
raczej nie. prawdopodobnie wtedy ekwiwalent pieniężny...muszę się tego koniecznie dowiedzieć w firmie, bo w regulaminie tego nie ma dokładnie wyjaśnionego. Ale jakbym dostał d300 albo d90...nie obraziłbym się ani trochę :D
Tyle, że za te trzy lata to już możesz nie być taki uchachany jak Ci dadzą tego D300. Wtedy już będzie na rynku coś lepszego. Może.
Może i tak, ale nie jestem skłonny do onanizmu sprzętowego. a patrząc na to, co wyprawia d300, to jestem pewien, ze na moje potrzeby byłby idealny :)
Przeczytaj warunki tej gwarancji - teoretycznie powinienes dostac sprzet o parametrach takich samych lub lepszych, ale cholera ich tam wie...
EDIT: nie ma to jak odpowiadac przed przeczytaniem calego watku :P
Własnym oczom nie wierzyłem... Dzisiaj w MM widziałem nowiutkiego D80 z N18-135! Wcześniej go nie było, a więc nowa dostawa.... a mieli przestać produkować. Wychodzi na to, że zaprzestali produkcji... ale D90 :twisted:
Dla zainteresowanych: 2999zł.
Przypuszczam, że to jest przekręt. Zanim kupisz coś w MM lub Saturnie (ten sam właściciel), sprawdź oferty w innych sklepach lub allegro. Ja swojego coolpix'a kupiłem o 1KPLN taniej od oferty MM. Więc, opisana przez Ciebie oferta jest wg. mnie bardzo mocno podejrzana, by nie powiedzieć "śmierdząca"...
costi - czasami mam podobny problem :D
...ja bym nie roztrzaskiwał z balkonu, bo po prostu wtedy nie ma gwarancji, gdyż sprzęt jest uszkodzony z winy użytkownika.
jackrabbit
13-06-2009, 00:14
gwarancja a ubezpieczenie to dwie rozne rzeczy
dokładnie. ubezpieczenie obejmuje nieszczęśliwe wypadki. tak się składa, że kończę Prawo...więc w razie jakichkolwiek problemów jestem w stanie wywalczyć swoje :) ale nie ma co się zbytnio podniecać. Co będzie to będzie. Cieszmy się ze sprzętu, który mamy i nie dajmy się zwariować :)
SlaWasII
13-06-2009, 08:55
Ile to ubezpieczenie kosztuje?
E:
A produkcji raczej nie wznowili. Tu (http://www.skapiec.pl/szukaj/w_calym_serwisie/d80) jest jedna zagubiona sztuka pośród innego asortymentu... ;)
Achh... pamietam jak D80 nówke można było spokojnie kupić za ok.1500zł a n18-70 za ok.500zł.. - gdybym wiedział wcześniej że tak sie sprawy potoczą to bym się nie wahał wydać pozyczyc od kogos drugi 1k i do sklepu ,,sru"
Mnie to ubezpieczenie kosztowało 500zł / 5 lat. Zaproponowali mi to przy kupnie aparatu w EuroRTV. Ubezpieczycielem jest chyba Hestia.
hmm... podejrzane :P z ciekawosci az sam sprawdzilem no i w produktach na stronie MM jest dostepny zestaw z D80 i 18-135:
http://www.mediamarkt.pl/koszalin/produkty/wyszukiwarka/?product_id=33195
Dziwne...
A produkcji raczej nie wznowili. Tu (http://www.skapiec.pl/szukaj/w_calym_serwisie/d80) jest jedna zagubiona sztuka pośród innego asortymentu... ;)
Nooo, ładne te D80 :-D. Najbardziej mi się podoba "Róża Parysa" :-D
mila pani w MM rozwiala wszelkie watpliwosci ;p zestawy d80 sa dostepne tylko w niektorych sklepach w calej Polsce i sa to zapasy magazynowe ktore kiedys tam nie zeszly ;)
SlaWasII
13-06-2009, 13:39
Nooo, ładne te D80 :-D. Najbardziej mi się podoba "Róża Parysa" :-D
Mówisz o body czy o D80 ze stalką? :consternation:
A wracając do tematu, to jak miałbym kupować D80 za 2999, wolałbym D200 za 3499. Dziś widziałem ostatnią sztukę (macaną niestety, z wystawy) w Avansie w Rzeszowie na Rejtana. Na marginesie dodam, że stoi tam już ze 2 miesiące i nikt nie chce kupić.
Kupilem na dokladnie takich samych warunkach D80 + T18-200 w Euro.Z racji tego,ze nie bylem do konca przekonany czy chce doplacac 500zł za cos co wydaje mi sie srednio racjonalne z punktu widzenia ubezpieczyciela (Hestia) bylem wyjatkowo trudnym klientem,ale za to wiem juz chyba jak to jest ;) Gwarancja jest imienna jak powiedzmy obezpieczenie OC, dotyczy zarowno samego szkła jak i samego body i wyglada to wlasnie tak jak napisal ktos wyzej, ze w przypadku rozjechania przez kombajn dostejemy NOWY aparat o podobnych parametrach lub o parametrach wyzszych z dopłatą z naszej strony.Roznica, ktora doplacamy jest roznica ceny ówczesnej za jaka kupilismy sprzet a tą obecną tego drożeszego, ktorego sobie wybierzemy.I chyba to jest najlepsze,bo za powiedzmy te 3 lata za ta cene,za ktora kupilismy kiedys sprzet mamy cos byc moze nawet o jedna polke wyzej.Po 30 min rozmowy z całą hordą sprzedawców i doradców z Euro,jeden z nich na boku obrazowo wyjaśnił jak to sie ma w praktyce...'wie pan,kupilem tak u nas laptopa,jak sie zestarzał "wylała mi sie szklanka kawy",dostalem nowego i powędrował na alledrogo i poszedl za dobra cene,bo przeciez nówka".
A nie widział ktoś z Was przypadkiem ostatniej sztuki SB-800???... gdzieś w sklepach??
woytec60
14-06-2009, 03:20
hmm... podejrzane :P z ciekawosci az sam sprawdzilem no i w produktach na stronie MM jest dostepny zestaw z D80 i 18-135:
http://www.mediamarkt.pl/koszalin/produkty/wyszukiwarka/?product_id=33195
Dziwne...
Jest też samo body D80 i zestaw z 18-105 VR a także body D200.
A to jeszcze dziwniejsze: http://www.mediamarkt.pl/koszalin/produkty/wyszukiwarka/?product_id=19088
Pewnie dawno nie uaktualniali stronki ;)
velaskez
14-06-2009, 03:30
A nie widział ktoś z Was przypadkiem ostatniej sztuki SB-800???... gdzieś w sklepach??
Tak, za 2200zł ;)