Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Asia - szybka ocena
Witek "Wisz"
11-06-2009, 22:04
Konkretnie i bezlitośnie - co myślicie o takim kadrze i obróbce.
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img3.imageshack.us/img3/8650/asiunia848714.jpg)
Z wyostrzaniem tym razem za ostro... tak ostro, że pociąłeś w kolanach... Ehs... Szkoda panny..:)
Witek "Wisz"
11-06-2009, 22:14
Nie wyostrzałem... to obiektyw taki ostry...:mrgreen:
Ale wiedziałem, że tego cięcia ktoś się czepi:mrgreen:
Mi sie nie podoba mina modlki i takie ustawienie jej źrenic ( za duży kąt)
Witek "Wisz"
11-06-2009, 22:26
Chyba nie dysponuję innym, muszę jeszcze zerknąć na kartę...
A poza tym?
Wg mnie, trochę światło nie zagrało. Lewa strona twarzy i szyja za ciemne w stosunku do reszty. Poza tym mina modelki jakaś taka nietęga.
Witek "Wisz"
11-06-2009, 22:40
Światło z założenia miało być miękkie, ale bardziej oświetlać jedną część twarzy - po to posadziłem Asię w oknie:mrgreen:
Ale rzeczywiście, można obrobić mniej kontrastowo, rozjaśnić tę lewą stronę.
O ile ta twarz, w sensie cień na lewej jej części, aż tak bardzo nie przeszkadza (szczególnie, że znam już zamysł), tak ta zacieniona szyja sprawia wrażenie, że między głową, a dekoltem nic nie ma. Jakby głowa wisiała w powietrzu. To oczywiście tylko mój subiektywny odbiór.
Witek "Wisz"
11-06-2009, 23:06
Nooo... w sumie masz rację...:)
W sumie może być, troche za duże ziarno wg. mnie, ale ta konwersja ma klimat, jestem na tak, choć z zastrzeżeniami.
Witek "Wisz"
12-06-2009, 11:27
Dzięki. A konkretnie te zastrzeżenia? Bo chciałbym wiedzieć, co poprawić...
superkomornik
12-06-2009, 11:47
Teraz wyraz na twarzy...no nie jest najlepszy :) Nie masz jakis dubli? :)
Dzięki. A konkretnie te zastrzeżenia? Bo chciałbym wiedzieć, co poprawić...
Wg. mnie za duze ziarno, a policzek jest jakos dziwnie zacieniony, moze tak bylo w rzeczywistosci, ale nienaturalnie to wygląda, ja bym rozjasnil ta twarz na masce.
Witek "Wisz"
12-06-2009, 17:34
Teraz wyraz na twarzy...no nie jest najlepszy :) Nie masz jakis dubli? :)
Poszukam.
Wg. mnie za duze ziarno, a policzek jest jakos dziwnie zacieniony, moze tak bylo w rzeczywistosci, ale nienaturalnie to wygląda, ja bym rozjasnil ta twarz na masce.
Aha, dzięki.