PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Samotny pośród drzew

Szuwar
11-06-2009, 00:05
Nie tylko BW człowiek żyje :-D.

Zapraszam

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img15.imageshack.us/i/samotnykon1.jpg/)

.

kulten
11-06-2009, 00:11
Kadr bardzo przyjemny. Kolorystyka nieco blada i płaskawo. Przydałoby się popracować nad tym zdjęciem by dodać mu blasku.

Szuwar
11-06-2009, 00:13
Kadr bardzo przyjemny. Kolorystyka nieco blada i płaskawo. Przydałoby się popracować nad tym zdjęciem by dodać mu blasku.

Dziś juz nie dam rady :-D.

Swoją drogą mam wrażenie jakby imageshack coś nabroił. I to nie pierwszy raz :-D

kulten
11-06-2009, 00:14
Załóż sobie konto na DA i stamtąd wrzucaj zdjęcia.

Szuwar
11-06-2009, 00:18
Udało mi się podmienić.

To ja niestety dałem .... :oops:. Nie ta wersja. Teraz powinno być OK.

Nikonozaur
11-06-2009, 00:22
Fajny jesienny kadr, kolory malina. Za to "samotnego" prawie nie widać. Mnie się podoba.

kulten
11-06-2009, 00:23
Ale podtrzymuję opinię, że brakuje deko blasku/soczystości.

barbi
11-06-2009, 00:32
Mi pasuje wszystko , kadr, oby dwa drzewka wyraźne po bokach ( po prawej aż za bardzo), tło bardzo przyjemne, a ten koniś na środku to bajera (nie przeszkadza a jest widoczny) :-D

Mosquito
11-06-2009, 01:19
Uwaga, będę marudzić ;)

Temat jest ok, ładne miejsce, fajne kolory, konik dodaje uroku całości itd. Kadrowanie natomiast, zdecydowanie mi nie odpowiada. Nie chcę wyliczać detali bo wszystkie sprowadzają się do jednego. Nie wiem co chciałeś pokazać, moje oczy gubią się w tej kompozycji. Pierwsza myśl: ładny widoczek, druga: co tam siedzi w tych krzakach. Z jednej strony taki mały element, w takim miejscu nie powinien zwracać uwagi, a jedynie dodawać uroku. Ale jednak to jest zwierze, przyciąga wzrok, ja go wręcz odbieram jak wykrzyknik "spójrz na mnie!". Według mnie ten konik stanowi bardzo ważny element zdjęcia, jednocześnie kompozycja sugeruje, że to tylko drobny dodatek do całości, a to wprowadza do zdjęcia chaos. Dwa słowa podsumowują całość "brak zdecydowania": ja się nie mogę zdecydować na co spojrzeć, na czym zatrzymać wzrok i chyba też ty nie zdecydowałeś co chcesz uczynić tematem przewodnim dla tej fotografii.

Poza tym troszkę za płasko jak dla mnie.

Chcę podkreślić, że powyższy tekst to typowe "czepialstwo", nie odbieraj tego negatywnie. Coś nie do końca zagrało mi w tym kadrze i starałem się ubrać to "coś" w słowa.

Pozdrawiam
Jarek

Szuwar
11-06-2009, 13:04
Zastanawiałem się przy tym kadrze czy nie obciąć GO tak, żeby wzgórze na drugim planie już się w niej nie mieściło.

Nie zrobiłem tego :-D. Teraz już się nie da inaczej.

Myślę, że odegrała tu rolę też kolorystyka - jesienią praktycznie wszystko (nawet kuń :-D) jest w podobnych barwach.

Mnie spodobała się ta przestrzeń wokół tego samotnika.

Słabo ją oddałem - trudno, następnym razem może będzie lepiej :-D

wojtek6308
11-06-2009, 14:22
Kadr i kolory w porządku :-D tylko jak by zabrakło ciekawszego światła.

harb
12-06-2009, 07:51
mnie się podoba lubię takie widoczki - jedynie kolor nieba wydaje mi sie zbyt intensywny w stosunku do dołu :-D

Szuwar
12-06-2009, 10:30
mnie się podoba lubię takie widoczki - jedynie kolor nieba wydaje mi sie zbyt intensywny w stosunku do dołu :-D

Janku, to polarek. Nic nie majstrowałem przy niebie. Cieszę się, że się podoba

borregaard
12-06-2009, 10:39
Ja też nie będę marudził.Moim zdaniem jest OK,a że niebo....trzeba było wkleić jakieś chmurki...:mrgreen:

Pablo 77
12-06-2009, 10:47
Kolorki naturalne i kadrowo też niezle:)