Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Stojąca wedle drogi
"Przy małej wiejskiej kapliczce
Stojącej wedle drogi .... "
Kiedyś była taka piosenka ......
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img196.imageshack.us/my.php?image=kapliczka.jpg)
.
ładnie i dobrze obrobione, winieta na miejscu, fajny motyw - jedno co mi przeszkadza to troszeczkę ciasny kadr :-D
ładnie i dobrze obrobione, winieta na miejscu, fajny motyw - jedno co mi przeszkadza to troszeczkę ciasny kadr :-D
Napiszę tak: po bokach były elementy niepasujące mi do tej układanki :-D
Al Koholik
10-06-2009, 23:48
No.. troszkę ciasnawo, a i winieta jak dla mnie zbyt agresywna. Zaznaczam, że moje uwagi mają charakter marginalny...
Napiszę tak: po bokach były elementy niepasujące mi do tej układanki :-D
rozumiem - jest bdb ale mogłoby być znakomicie :-D fotka jest dopieszczona, to widać
Bajer. Taki kadr wyhaczyć to nie lada sztuka. Dobranie takiej winiety dodało jeszcze solidniejszego impaktu. Bardzo mi się podoba.
Ciasno ma kapliczka między tymi drzewami, dla niej widziałbym więcej luzu.
Proac150
10-06-2009, 23:50
Świetny kadr, zdjęcie ma klimat i się podoba
Kaśka M.
10-06-2009, 23:52
Uwielbiam takie klimaty! Swietna fotka!
wojtek6308
10-06-2009, 23:57
Świetna fotografia :-D bardzo mnie się podoba.
Nikonozaur
11-06-2009, 00:18
Może deczko ciasno, ale reszta sam miód. Świetnie.
Marian K
11-06-2009, 08:47
Przy małej wiejskiej kapliczce, stojącej wedle drogi
Ukląkł rzępoląc na skrzypkach wędrowny grajek ubogi
Od czasu do czasu grający bezzębne otwierał wargi
To przekomarzał się z Bogiem, to znowu się korzył bez skargi
Hej Panie Boże, cos wielkim
Gazda nad gazdami,
Po coś mi dał taką skrzypkę
Co jeno tumani i mami
Spraw to, żebym na zawsze umiał dziękować Ci Panie
Że sobie rzępolę jak mogę, że daję Ci na co mnie stać
A jeszcze bardziej chroń mnie i od najmniejszej zawiści
Że są na świecie grajkowie pełni szumniejszych myśli
I niech pomnę w mym życiu czy bliskim, czy też dalekim
Żem człowiek jest przede wszystkim i niczym więcej jak człekiem
Spraw w końcu, by przy tej kapliczce, obok tej wiejskiej drogi
Klękał i grywał na skrzypkach wędrowny grajek ubogi
Jan Kasprowicz
Podziwiam , bez najmniejszej zawiści .
Pozdrawiam M.
dla mnie grejt. takie zdjęcia uwielbiam:)
Piotr_ek
11-06-2009, 11:12
Moim zdaniem za ciasno. Samo spojrzenie na kapliczkę nie jest złe ale ja lubię szerokie kadry w których jest nieco więcej powietrza pomiędzy upchniętymi w nie elementami pejzażu a krawędziami. B/w też zrobiłbym nieco bardziej kontrastowe.
I w tym przypadku zdecydowanie mniejsza winieta - dosyć, że w kadrze jest duszno to jeszcze dołożyłeś tą winietę, która sama w sobie nie jest brzydka ale w tym konkretnym przypadku działa na niekorzyść.
pozdr, P.
malasana
11-06-2009, 11:20
Troszke zbyt wasko, to fakt. Winieta podkresla to, jak slusznie zauwazyl przedmowca. Ale pomimo tego, zdjecie jest mz bardzo dobre.
Mosquito
11-06-2009, 11:40
To zdjęcie, w połączeniu z wierszem Kasprowicza wzbudza emocje, porusza. Nie wnikam, który z tych elementów ma na to większy wpływ, to ty je połączyłeś. Bardzo dobra praca.
Moim zdaniem za ciasno. Samo spojrzenie na kapliczkę nie jest złe ale ja lubię szerokie kadry w których jest nieco więcej powietrza pomiędzy upchniętymi w nie elementami pejzażu a krawędziami. B/w też zrobiłbym nieco bardziej kontrastowe.
I w tym przypadku zdecydowanie mniejsza winieta - dosyć, że w kadrze jest duszno to jeszcze dołożyłeś tą winietę, która sama w sobie nie jest brzydka ale w tym konkretnym przypadku działa na niekorzyść.
pozdr, P.
W pełni się zgadzam. To samo chciałem napisać :D
Cieszę się, że zdania podzielone. Będzie nauka na przyszłość.
Przy małej wiejskiej kapliczce.......
....
Jan Kasprowicz
Dziękuję - miło mi, że nie tylko ja pamiętam takie teksty :-D
pozdr, P.
Tak jak pisałem wcześniej, wokół kapliczki nie było sprzyjającej scenerii. Ba ... za nią też nie było wesoło :-D. Dlatego też zdecydowałem się na kadr trochę od dołu i ciasny.
Zresztą - to jak zwykle - co komu się podoba :-D. Ale za uwagi dziękuję.
Cieszę się mimo wszystko, że niektóre osoby odebrały moje intencje.
.