PDA

Zobacz pełną wersję : Mora (moira) może jest jakiś sposób D50,D70

mercik2
19-09-2006, 21:34
Witam

Sprzęt Nikon D50 Nikkor 18-70, Grip Delta jak w stopce

To mój pierwszy post na forum nikona ale mam takie małe pytanie czy jest możliwość zniwelowania powstającej mory w wyżej wymienionym sprzęcie ponieważ jak robię fotki na ślubach to niestety lubi się ujawnić ta przypadłość na koronkowych ozdobach Panny Młodej, może da się zastosować jakieś filtry na obiektyw albo są inne sposoby na uniknięcie tego zjawiska gdyż za każdym razem muszę bawić się w programie graficznym żeby ją usunąć. Proszę o pomoc bardziej zaawansowanych użytkowników D50

Z góry dziękuje

bugdi
19-09-2006, 21:37
mi jakos nie przeskzadza mora. ale slyszlem o wtyczce do ps-a, chyba sie nazywa demorize, lub cos w tym stylu, poszukaj u nas na forum bylo o tym pisane

mercik2
19-09-2006, 21:51
W sumie mnie też to nie przeszkadza ale czasami kiepsko to wygląda i trzeba trochę z tym kombinować

fridrih
19-09-2006, 22:34
Ja robie w RAW'ie i mory nie mam w d70 (owszem na podgladzie RAW'a jest ale po wywolaniu w ACR nie ma) Mowiac szczerze to balem sie ze na sukniach welonach koronkach itp bedzie more widac a tu... zaskoczenie mory brak. Czytalem gdzies ze ten nowszy soft, ktory pojawil sie jak wchodzil D70s, w pewnym stopniu niweluje more.