Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Most
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/viewer.php?file=jhh6n62pzn43h52667.jpg)
Ciekawy kadr.
A dlaczego?
Bo leci lekko w prawo, czy lubisz Reno Laguna ?
A może podoba Ci się ten skrawek auta po lewej?
Niebo jest piękne, ale (przepraszam autora) poniżej nieba to tak sobie bym powiedział.
nie równałem , nie ciąłem świadomie
sprocket
08-06-2009, 14:42
Zdjecie jest "Ciekawe" i to jest jego atut.
Dla mnie zdjęcie jest spod znaku "kosz" tudzież przypadkowy pstryk w następstwie którego i tak tylko "kosz". Sorry.
Dla mnie zdjęcie jest spod znaku "kosz" tudzież przypadkowy pstryk w następstwie którego i tak tylko "kosz". Sorry.nie ma sprawy, rozumiem....bo "przypadkowo" ma być.a co jest "nieprzypadkowy pstryk"? :) pzdr
szopik_marecki
08-06-2009, 18:14
Ano co przypadkowe nie zawsze musi być złe. :)
Ale ja bym podciągnął kadr troszke do góry i pokazał więcej nieba, rezygnująć z tego pustego pasa i pokazał tylko ten pas po którym jedzie Reno Laguna. Zaś ten kawałek samochodu po lewej... można było to lekko przyciąć w photoshopie, troche ściąga wzrok w tamtą strone.
Moim zdaniem zdjęcie nie jest do kosza, ale mogłoby być lepsze. Ale jak ktoś wspomniał, jest cikawe i to jego atut.
Pozdrawiam.
Zdjecie chyba robione z jadącego samochodu.
Tylko to może usprawiedliwic dlaczego nie podszedłeś do barierki mostu i nie zrobiłeś potencjalnie wspaniałego kadru.
Nebo boskie, plus ewentualne jego odbicie w rzece - cymes.
Szkoda.......
Brakuje mi tu kontrlini która zrównoważyłaby i przełamałaby tą dominującą na zdjęciu o równaniu circa y=-1/4x
Nikonozaur
08-06-2009, 21:49
Trudno nie zgodzić się z Szuwarem...
Za Szuwarem. Niebo nie uratuje tego zdjęcia. Dół jest kompletnie nie do przyjęcia. Szczerze mówiąc to nie wyciągnął bym nawet puszki z plecaka a co dopiero mówić o klapnięciu migawką...
Proac150
09-06-2009, 00:11
Gdybyś zrobił to zdjęcie stojąc przy barierce, to kto wie..., a tak za Szuwarem
dzięki za uwagi, jako plastyk mam trochę inną "mentalność" wzrokową we krwi ,oraz w ogóle traktowania obrazu i ciekawie słyszeć wypowiedzi wzrokowych inaczej, niż ja :) dla mnie ważne,ze nie ma istotniejszych zarzutów technicznych na Takim forum :)
Marcin T
09-06-2009, 11:17
Kurde, widząc takie niebo nad miastem rozstawił bym się ze statywem po drugiej stronie mostu. Mogła by być naprawdę dobra fotografia.
Ja bym osobiście proponował podejść do barierki po drugiej stronie ulicy i wykorzystać to piękne niebo w inny sposób a mianowicie widzę tam piękny widoczek na stare miasto :)
dzięki za uwagi, jako plastyk mam trochę inną "mentalność" wzrokową we krwi ,oraz w ogóle traktowania obrazu i ciekawie słyszeć wypowiedzi wzrokowych inaczej, niż ja :) dla mnie ważne,ze nie ma istotniejszych zarzutów technicznych na Takim forum :)
To mnie włssnie szczególnie uderza, bo jakos kojarzyłem twoje plastyczne konotacje.
Dla mnie ten obraz jest absolutnie nieharmonijny, nic sie ze sobą nie komponuje, nie wylania sie z tego zadna plastyczna wizja (mozliwa do odebrania przez przecietnego odbiorcę).
A co ci po technice, jak obraz do bani...
pike, a może Ty opowiesz, jaka idea Ci przyświecała prezentując nam tę fotę? Jakie treści ona niesie Twoim zdaniem?
pike, a może Ty opowiesz, jaka idea Ci przyświecała prezentując nam tę fotę? Jakie treści ona niesie Twoim zdaniem?
nie lubię perfekcjonizmu bo zawsze kompensuje jakąś niedomogę osobistą, czy społ. i takie "treści on niesie",nie potrzebuję terapii i nie chcę się ścigać w powielaniu czterech, pięciu algorytmów hiperpoprawności,chocby z uwagi na sprzęt. Kiedy skaczę np.po młodzieżowych blogach fot.to widzę zdjęcia z kompaktów,gwałcące wszelkie do wyobrażenia kanony a jednak , dużo ciekawsze,przykuwające i twórcze, niż tutaj, przepraszam.Tego wariactwa mi tego trochę brakuje tutaj, no ale wtedy byłoby to forum doskonałe, a ja nie lubię doskonałości , błędne koło,haha..Byłem pytany o IDEĘ dlatego trochę zabawnie bombastycznie wyszło...Stara estetyka ,umownie,złotego podziału, zdycha, nie wiadomo co sie rodzi nowego...pozdrawiam
p.s.zdjęcia nie bronię przesadnie, dzięki za krytykę ostrą i uczciwą
borregaard
10-06-2009, 15:38
Ładne niebo,reszta....