PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Gdzieś na duńskiej Zelandii

pike
08-06-2009, 03:33
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/viewer.php?file=yvkuvpw5wa8gqw00esmb.jpg)

kitowe szkło, więc tu i tam aberracje małe :)

Karbulot
08-06-2009, 08:33
Abberacje to pikus.
Ja widze nienaturalnie przesycona czerwien i niebieski.

Szuwar
08-06-2009, 08:38
Ja widze nienaturalnie przesycona czerwien i niebieski.

Stanowczo

pike
08-06-2009, 15:42
Stanowczo
naturalność jest w naturze

Karbulot
08-06-2009, 15:57
pike - jesli zajrzales do mojej galerii wiesz, ze lubie kolory. Czesto sam lubie nasycac nieco bardziej niz jest to w zwyczaju. Niestety u Ciebie problem jest nieco inny. Przesycenie tylko dwoch kolorow spowodowalo, ze fotka zrobila sie jakas ponura. Zacznijmy od nieba. Zobacz, ze upadly przejscia tonalne, widac nieregularne placki, jakby to byl GIF w 256 kolorach. Z kolei w gornym prawym rogu widac jakies bladobrazowe plamki na niebie. Niebieski i czerwony sa ciemne, az za bardzo, przez co wyszly rozmaite babole. Ponadto asfalt jest tez jakis dziwny, jakby tam grad napadal. Calosc sprawia wrazenie slaboskompresowanego JPEG-a, jakies takie wrazenie odnosze.

sea21
08-06-2009, 22:15
Do mnie jakoś ta fotka nie gada. Może to przez to przesycenie...

jarek76
08-06-2009, 22:17
Kadrowo nie jest zbyt dobrze a obróbka jeszcze dobiła to zdjęcie. Nie widzisz tej sieczki na niebie?

pike
09-06-2009, 03:17
pike - jesli zajrzales do mojej galerii wiesz, ze lubie kolory. Czesto sam lubie nasycac nieco bardziej niz jest to w zwyczaju. Niestety u Ciebie problem jest nieco inny. Przesycenie tylko dwoch kolorow spowodowalo, ze fotka zrobila sie jakas ponura. Zacznijmy od nieba. Zobacz, ze upadly przejscia tonalne, widac nieregularne placki, jakby to byl GIF w 256 kolorach. Z kolei w gornym prawym rogu widac jakies bladobrazowe plamki na niebie. Niebieski i czerwony sa ciemne, az za bardzo, przez co wyszly rozmaite babole. Ponadto asfalt jest tez jakis dziwny, jakby tam grad napadal. Calosc sprawia wrazenie slaboskompresowanego JPEG-a, jakies takie wrazenie odnosze.
trafiłeś w 10 to ratowany jpeg i słabo skompresowany, zgadzam się z zarzutami. i tak mysłałem ,że będzie gorzej.dzięki za uwagi