PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] zobaczcie, oceńcie...

Locter
07-06-2009, 06:20
Panowie, a teraz bez ściemy, co sądzicie ?

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img37.imageshack.us/my.php?image=forumsmu.jpg)

Zen
07-06-2009, 08:12
Zamysł dobry ale za ciemno aby ocenić efekty, przynajmniej na moim monitorze.

hanibal
07-06-2009, 08:36
ojej...
co sie mu z buzia stalo ?

mmmak
07-06-2009, 08:40
to juz raczej pod grafike bym podciągnął zamiast zdjecia.
jesli zdjecie to kiepska obróbka, cos mu sie z karkiem stało, dziwnie zniekształcony, pewnie przez ten kołnierzyk

novika
07-06-2009, 08:48
Jak mam być szczera tym razem nie za bardzo Ci to wyszło. Poza dziwnymi przebarwieniami na skórze , cała buzia gładka a broda jakaś chropowata. Poza tym ostre jest tylko jedno oko. Tak jak ktoś juz powiedział, jakoś dziwnie wyszdł kark na tym zdjęciu.

Locter
07-06-2009, 09:15
jesli zdjecie to kiepska obróbka, cos mu sie z karkiem stało, dziwnie zniekształcony, pewnie przez ten kołnierzyk

Ten kark jest dosyć szeroki i dobrze umięśniony, może dlatego tak wyszło, w każdym razie z karkiem to ja nic w PSie nie robiłem. ;)

Hanibal - możesz sprecyzowac o co Ci chodzi z tą twarzą ? ;) Wiem, że obróbka jest dosyć ostra, ale wlasnie taki efekt chcialem uzyskac.

Marta - to nie są przebarwienia, to poprostu cienie, układ świateł i cieni. Z ta broda masz racje - nie dopatrzyłem sie tego.

Czekam na kolejne komentarze, czy warto jeszcze próbowac takiej obróbki czy raczej dać se siana, bo przyznam, że mi sie taki efekt podoba, ale jak wszyscy to zjadą to wiadomo, że to kicha, także czekam na więcej odpowiedzi. ;)

novika
07-06-2009, 09:21
poza tym nie wiem czy to wina mojego monitora, ale ja na włosach widze brazowy odcień, takie plamy...taka sama plama jest jeszcze kolo brody. Ale mówie to moze być wina mojego monitora.
Napisałes że to są cienie ok, rozumiem.. ale wiesz na tym zdjeciu wygląda to jakbyś miał jakies nierówności na buzi.
Styl obrabiania fajny, ale niedopracowany i zdecydowanie nie do takiej fotki. Moim zskromnym zdaniem. Ale ja jestem laik tak jak ty.

Locter
07-06-2009, 09:41
zdecydowanie nie do takiej fotki. Moim zskromnym zdaniem. .

A twoim zdaniem, do jakich fotek nadawalby sie lepiej ? jakis przyklad ?

hanibal
07-06-2009, 09:56
no wlansie o ten "efekt" mi chodzi...
wyszedl jak jakis ROBOCOP albo bohater kreskowki

eslaw
07-06-2009, 10:06
tak jak novika- wygląda jakbyś miał zniekształconą twarz.
Wiem jaki efekt chciałeś uzyskać i zamysł był dobry. Posiedziałbyś nad tym jeszcze troche i byłoby nawet nawet.
Trochę rozjaśnić bo faktycznie za ciemno.

mirektoja
07-06-2009, 10:20
Troszke sztucznie to wyszło moze jeszcze raz podejdz do obróbki
pozdrawiam

mmmak
07-06-2009, 10:55
Ten kark jest dosyć szeroki i dobrze umięśniony, może dlatego tak wyszło,

raczej wina ułozenia głowy, kołnierzyka i kadrowania.

Locter
07-06-2009, 11:04
Ok, dzięki za odpowiedzi, to mi sie sytuacja troche nakresliła, trzeba będzie dopracować ten mój zamysł ;)
Ale jak coś to jeszcze piszcie ;)

novika
07-06-2009, 11:35
Miałam na mysli zdjecia gdzie model/modelka ma równomiernie oswietloną twarz. Tak by cienie nie zakłucały obrazu

Locter
07-06-2009, 11:43
Miałam na mysli zdjecia gdzie model/modelka ma równomiernie oswietloną twarz. Tak by cienie nie zakłucały obrazu

Przy takim zdjeciu taka obróbka mija się z celem, wyjdzie za płasko, efekt bedzie tragiczny. To sie wlasnie nadaje do zdjec w polcieniach i tym podobnych, z tym, ze musze to jeszcze dopracowac żeby wychodziło w miare natualnie. W kazdym razie dzięki za sugestie. ;)

blue_21
18-09-2009, 21:49
a to panie już nie mogą?