Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Poddaję się - PS CS3 i Ctrl + H

Al Bundy
06-06-2009, 22:59
Pomożecie? Wymiękam. Mieszałem klawiszami przy obróbce i jakoś niefortunnie coś przełączyłem w CS3. Teraz po otwarciu każdego nowego NEFa i wyjściu z ACR zdjęcie pojawia się z włączoną siatką - skrót ctrl+h. Oczywiście mogę ją tak samo wyłączyć ale wyłączanie każdorazowe jest delikatnie mówiąc smutne. Nie mogę tego niestety wyłączyć na stałe - CS nie trzyma ustawień. Co robię nie tak? Grzebię i niczego nie wygrzebałem...

Al Bundy
06-06-2009, 23:20
No pięknie - teraz nawet nie wyłącza się gdy w menu to kliknę. Ptaszek znika (bez skojarzeń) a siatka pozostaje...

northrop
07-06-2009, 07:41
1. przytrzymaj Ctrl+Shift+Alt
2. trzymajac powyzsze przyciski wlacz Photoshop
3. przy uruchomieniu programu otworzy sie tabelka z pytaniem czy chcesz zresetowac Photoshopa, nacisnij na "tak"
4. sprawdz czy sie naprawilo.

Al Bundy
07-06-2009, 13:12
Świetnie - to pomogło. Bardzo dziękuję !

stig
11-06-2009, 21:10
Świetnie - to pomogło. Bardzo dziękuję !Na przyszlosc, jesli jeszcze raz Ci sie to przytrafi, to nie resetuj ustawien Shopa. Po prostu wylacz podglad "dodatkow" bez otwierania jakiegokolwiek dokumentu.

docxxx
11-06-2009, 21:38
Stig dobrze radzi. Resetowanie ustawien to ostatecznosc. Jak masz problem z systemem, to od razu formatujesz dysk, albo stawiasz system od nowa?

Al Bundy
12-06-2009, 15:56
Panowie - to co Stig radził zrobiłem w pierwszej kolejności. Nie pytał bym gdyby to było tak proste. docxxx - systemu nie stawiam a poprostu przywracam z obrazu - czas to pieniądz...;)

stig
12-06-2009, 22:14
Panowie - to co Stig radził zrobiłem w pierwszej kolejności. Nie pytał bym gdyby to było tak proste.Dziwne... U mnie dziala to wlasnie w ten sposob. Wlasnie poprzez wylaczenie wyswietlania ficzerow, przy zamknietych dokumentach. Wtedy wystarczy tez zamknac Shopa i po ponownym jego uruchomieniu, linie pomocnicze, siatka, etc., nie sa juz wyswietlane.