Zobacz pełną wersję : Poddaję się - PS CS3 i Ctrl + H
Al Bundy
06-06-2009, 22:59
Pomożecie? Wymiękam. Mieszałem klawiszami przy obróbce i jakoś niefortunnie coś przełączyłem w CS3. Teraz po otwarciu każdego nowego NEFa i wyjściu z ACR zdjęcie pojawia się z włączoną siatką - skrót ctrl+h. Oczywiście mogę ją tak samo wyłączyć ale wyłączanie każdorazowe jest delikatnie mówiąc smutne. Nie mogę tego niestety wyłączyć na stałe - CS nie trzyma ustawień. Co robię nie tak? Grzebię i niczego nie wygrzebałem...
Al Bundy
06-06-2009, 23:20
No pięknie - teraz nawet nie wyłącza się gdy w menu to kliknę. Ptaszek znika (bez skojarzeń) a siatka pozostaje...
northrop
07-06-2009, 07:41
1. przytrzymaj Ctrl+Shift+Alt
2. trzymajac powyzsze przyciski wlacz Photoshop
3. przy uruchomieniu programu otworzy sie tabelka z pytaniem czy chcesz zresetowac Photoshopa, nacisnij na "tak"
4. sprawdz czy sie naprawilo.
Al Bundy
07-06-2009, 13:12
Świetnie - to pomogło. Bardzo dziękuję !
Świetnie - to pomogło. Bardzo dziękuję !Na przyszlosc, jesli jeszcze raz Ci sie to przytrafi, to nie resetuj ustawien Shopa. Po prostu wylacz podglad "dodatkow" bez otwierania jakiegokolwiek dokumentu.
Stig dobrze radzi. Resetowanie ustawien to ostatecznosc. Jak masz problem z systemem, to od razu formatujesz dysk, albo stawiasz system od nowa?
Al Bundy
12-06-2009, 15:56
Panowie - to co Stig radził zrobiłem w pierwszej kolejności. Nie pytał bym gdyby to było tak proste. docxxx - systemu nie stawiam a poprostu przywracam z obrazu - czas to pieniądz...;)
Panowie - to co Stig radził zrobiłem w pierwszej kolejności. Nie pytał bym gdyby to było tak proste.Dziwne... U mnie dziala to wlasnie w ten sposob. Wlasnie poprzez wylaczenie wyswietlania ficzerow, przy zamknietych dokumentach. Wtedy wystarczy tez zamknac Shopa i po ponownym jego uruchomieniu, linie pomocnicze, siatka, etc., nie sa juz wyswietlane.