Zobacz pełną wersję : Sychronizacja SB-600 i SB-900
Tak jak w temacie mam pytanie odnosnie synchronizacji SB-600 i SB-900. Posiadam ta pierwsza i chcialbym rozbudowac swiatelka. Jak to bedzie w momencie zdalnej synchronizacji? Czy za pomoca nadajnikow Wirreles bezproblemowo wyzwole obie te lampy w identycznych czasach? czy sila blysku bedzie jednakowa, zblizona czy rozna? dziekuje za odpowiedz.
miron19j
05-06-2009, 23:56
Tak jak w temacie mam pytanie odnosnie synchronizacji SB-600 i SB-900. Posiadam ta pierwsza i chcialbym rozbudowac swiatelka. Jak to bedzie w momencie zdalnej synchronizacji? Czy za pomoca nadajnikow Wirreles bezproblemowo wyzwole obie te lampy w identycznych czasach? czy sila blysku bedzie jednakowa, zblizona czy rozna? dziekuje za odpowiedz.
poczytaj o systemie CLS, było tego dużo na forum
Czy za pomoca nadajnikow Wirreles bezproblemowo wyzwole obie te lampy w identycznych czasach? czy sila blysku bedzie jednakowa, zblizona czy rozna? dziekuje za odpowiedz.
Lampy odpalą równo, ale na wireless tracisz TTL. Lampy w manualu błysną tak mocno jak je ustawisz.
aha rozumiem, dzieki Jacek. ale tylko w takim ukladzir (SB-600 kontra SB-900) na wirelessie trace TTL czy w jakimkolwiek polaczeniu lamp?
doprecyzuj pojęcie nadajniki wireless - z pierwszego postu. Co to w twoim przypadku jest, co realizuje to wireless
doprecyzuj pojęcie nadajniki wireless - z pierwszego postu. Co to w twoim przypadku jest, co realizuje to wireless
w planach jest zakup podobnych oto odbiornikow wireless
http://www.allegro.pl/item655267111_radiowy_wyzwalacz_lamp_ze_stopka_2_o dbiorniki.html
i o takie wlasnie mi chodzi w pierwszym poscie.
no wiec z takim wyzwalaczem nie masz ttl. manual i automatyka lampy jedynie