Zobacz pełną wersję : w spadku F4
od pół roku jestem 'szczęśliwą' posiadaczką Nikona F4. jak do tej pory jako jedyny Tata miał go opanowanego, niestety swoją wiedzą nie podzielił się ze mną. Mam zamiar porobić troszke zdjęć tym aparatem, jeśli ktoś z Was ma w posiadaniu to maleństwo proszę o wszystkie rady, wiadomości i co tylko tyczy się tego aparatu.
Pozdrawiam serdecznie
Odwiedź tą stronę: http://www.mir.com.my/rb/photography/hardwares/classics/nikonf4/index.htm. Niestety link do manualu chyba już nie działa.
Ten aparat ma jedna wazna ceche co do jego obslugi.Wszystkie ustawienia sa widoczne z zewnatrz,nie trzeba zagladac do wizjera by sprawdzic cokolwiek,no moze oprocz drabinki,bo nie ma zewnetrznego ekranu.Jest to swietny aparat,mozna na nim nauczyc sie fotografii od podstaw.Nie wiem czy juz fotogragowalas innymi aparatami,jesli tak to na pewno znasz pojecia jak czas ekspozycji,przeslona itd.Mechanicznie to cudo technologiczne w swoim czasie.Mam go do dzis i czesto nim robie fotki. Moze troche ciezki ale dla mnie uczucie tego aparatu w dloniach i dzwiek jego migawki rekompensuje wage.Zycze powodzenia i sluze swoja skromna wiedza.Pozdrawiam.:)
cypherdid
05-06-2009, 20:29
Aparat jest świetny. Jak bywasz w okolicach Gdańska Oliwy to daj znać na PM - może się ustawimy na miniplener w Parku Oliwskim (może ktoś jeszcze dołączy? Banalne miejsce - ale co tam ;) ) - jeśli masz pytania to na nie odpowiem...20min i będziesz znała niezbędne podstawy.
Pozdrawiam
Cypher
Zajrzyj na te stronke,bardzo duzo wiadomosci o F4.
http://www4.ncsu.edu/unity/users/j/jnwall/html/f4faq.htm#Contents
shiadsu - jutro spotykamy się (grupa użytkowników aparatów tradycyjnych) o godz. 10:00 na Targu Drzewnym pod pomnikiem Sobieskiego.
Przyjdź na spotkanie, ja miałem dwa aparaty Nikon F4 - to Ci powiem o nich wszystko co będziesz chciała wiedzieć.
Wysyłam Ci więcej informacji na PW.
Ja używam F4s, chyba już wiem o nim wszystko, mam też podręcznik, w razie czego pisz na priv :-)
dziękuję za tak liczne zainteresowanie.
shiadsu - jestem ciekaw: fotografujesz nim, czy poszedł na półkę?