PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] "chałupniczy glamour" ;)

missbizarre
04-06-2009, 19:43
nieśmiało na początek w tym dziale, łagodnie proszę ale szczerze :D

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img380.imageshack.us/my.php?image=dsc0327s.jpg)

coach_lodz
04-06-2009, 19:45
przepraszam ale kiedy widzę tak piękną kobietę jestem nieobiektywny... podoba mi się i już

eagis
04-06-2009, 19:52
Mi się nie podoba odcień skóry modelki na ... tyłku. Cienie na ścianie, jakoś tak nierównomiernie oświetlone. Zlewa się granica włosów z ubraniem.

coroner
04-06-2009, 19:59
Ja się czepię tylko cieni. Reszta jak dla mnie jest ok

domelmel
04-06-2009, 20:33
Fajnie wyszlo, modelke masz super, wiec czekamy na kolejne fotki w tym dziale :)

koziołek_matołek
04-06-2009, 20:49
Podoba mi się. Niby takie zwykłe według mnie, ale w całości ładnie się komponuje. Przez to, że takie zwykłe, to bardziej mi się podoba, bo nie lubię przekombinowanych zdjęć. To jest taki naturalne raczej. Podoba mi się róg, który odcina nieco kadr, ale przez to właśnie zdjęcie jest dla mnie ciekawsze :)

dars
05-06-2009, 00:47
Bardzo ładnie..... ale to duza zasługa modelki :) sorry Twoja tez :)

kichu
05-06-2009, 10:26
mnie sie podoba, naturalne zaczepne kokieteryjne... klimat na plus

co sie rzuca w oczy to skora twarzy vs reszta ciala (kolorki) oraz moznaby popracowac nad wyeliminowaniem odbicia swiala na krzesle, konkuruje jasnoscia z modelka..
gdyby odbicia nie bylo akcent polozony bylby bardziej na modelke...

mmmak
05-06-2009, 11:50
90% roboty zrobiła uroda i poza modelki odcień skóry twarzy jest inny niz reszty ciala.
przeszkadzaja włosy przecinające lewa brew i wlosy na prawym oku(dziwnie zniekształcja oko, nie umiem na razie inaczej tego opisac)

ogólnie na +.
chetnie zobaczę inne z sesji

nimnull
05-06-2009, 12:19
A ja bym zasłonił spódnicą kawałek pupy, tak żeby trochę spódnica opadała na krawędzi krzesła.... chociaż przy takiej "długiej" mógł to być problem :mrgreen:

lechupe
05-06-2009, 13:48
Poprawa balansu bieli (mniej niebieskiego) znacząco poprawi te zdjecie

Michal C.
05-06-2009, 13:57
Bardzo fajnie wyszło... a modelka - ahh:)

Leatherface
05-06-2009, 14:21
Ja jestem na nie.

Z glamourem imo ma to mało wspólnego. Koledzy się chyba zachwycają, bo kiecka do góry poszła ;)

mOSAd
05-06-2009, 16:42
Oglądam po raz kolejny, oceniam po raz pierwszy - Nie, a już raczej nie glamour (za duże różnice kolorów skóry przede wszystkim i nie takie światło na twarzy).

Natomiast zrób sobie eksperyment - obróć zdjęcie stopami do dołu. Może nie do końca to jeszcze to, ale układ stóp jest bardzo fajny i linia pionowa robiąca się pozioma, tym bardziej. Pomysł zastrzegam jako własny ;), ale wykorzystać łaskawie pozwalam, bo według mnie cos można na nim zbudować.

Al Bundy
06-06-2009, 11:39
Mi się nie podoba odcień skóry modelki na ... tyłku.

Myślę że gdybyś się dokładniej przyjrzał - nawet z bliska to nie maiało by to dla Ciebie znaczenia :mrgreen:

A wracając do zdjęcia:
Ogólnie rozprasza to że zdjęcie wykonano w kącie. Irytujące jest też odbicie światła na krześle. Twarz modelki mogła by być ciut poważniejsza bo niewątpliwie jest urokliwa. Samo cięcie krzesła też mi nie leży i nie mówię że ciąć nie można - po prostu nie podoba mi się cięcie takie a nie inne. Jak na glamour cienie są mimo wszystko za agresywne i jest ich za wiele. Odsuń modelkę od ściany, ogranicz liczbę świateł, rozjaśnij skórę i przychmurz modelkę i będzie fajnie ;)

Valush
16-12-2009, 13:41
ja się nie wypowiadam - zawiesiłem oczy w dolnej strefie tego zdjęcia i już nie dam rady nic mądrego napisać

Ensanawbur
17-12-2009, 00:45
Ja tylko napisze... do AKT do AKT :D

SunFire
18-12-2009, 11:32
Bardzo fajne zdjatko, jak piszesz ze domowe to pogratulowac tym bardziej. Ja tam czekam na nastepne

Phoenix
18-12-2009, 16:36
generalnie fota sprawia wrażenie słabo dopracowanej, a mówię o tym mając jako porównanie wiele Twoich fot i wiem, że bardzo starannie umiesz obrobić...ta wygląda na "prawie" surową.
jest piękna modelka, jakieś tam ustawienie, ale brakuje tego czegoś - co pozwoliłoby fotę zapamiętać.
Sorki, że tak piszę - ale myślę , że to znacznie więcej pomaga niż szkodzi :)
pozdrówka i czekam na Kasię :)