PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] three stones #

Piotr_ek
04-06-2009, 14:09
Witam

kwadracik...

http://img151.imageshack.us/img151/9108/dsc3242smalramexl.jpg

pozdr, P.

:)

kulten
04-06-2009, 14:13
Świetna tonacja. Dobrze też wiedzieć, że Mordor zawitał nad morze. Idealna atmosfera. Perfekcyjne niebo.

malasana
04-06-2009, 14:14
Dla mnie rewelacja - lubie takie kadry. Fajnie, ze ciezki klimat dosyc. Podalbym w bialej ramce - jeszcze lepiej by sie odbieralo te fotke.

Dyziek
04-06-2009, 14:15
Piter gdzie ty taki staw znalazłeś w Lublinie;)
Poważnie to znów dobra robota w twoim wykonaniu - gratuluję owocnego wypadu nad Bałtyk.

Piotr_ek
04-06-2009, 14:23
Podalbym w bialej ramce - jeszcze lepiej by sie odbieralo te fotke.

Poprawiłem !

malasana
04-06-2009, 14:25
Poprawiłem !
Od razu lepiej - dzieki!!!

kulten
04-06-2009, 14:35
Od razu lepiej - dzieki!!!

Co racja to racja.

morzon
04-06-2009, 14:39
Świetna fota. Jestem od takich uzalezniony - nic na to nie poradze :D

wojtek6308
04-06-2009, 15:11
O, na długim czasie to chyba jeszcze nie widziałem u Ciebie :) muszę
przyznać, że praca wyborna, świetnie oddany klimacik tego miejsca :-D podoba
mnie się :-D

harb
04-06-2009, 16:40
Piotr widzę ze znowuż obchodzicie w Lublinie dni morza - mało tego macie to swieto kilka razy wroku (w tym o ile pamietam juz raz było)

za kolegami - minimalistyczne kamyczki ładnie zrobione z klimatem i dobrą obróbką - gratki :-D

Nemeth
04-06-2009, 18:46
A kiedyś Ty nad morzem był?!

Ty weź może zmień styl, bo póki co jak to ktoś powiedział... kradniesz "kadry, technike i miejscówki" :twisted:

cialat
04-06-2009, 18:57
przyłączam się do GRATULACJI :mrgreen:

pozdrawiam

swiatlo
04-06-2009, 19:52
Świetne! Absolutnie świetne.
Chyba to zdjęcie wyleczyło mnie z alergii na dramatyczne kamienie na plaży jakich ostatnio jest cały wysyp. Tak samo jak w swoim czasie samotnych drzew na tle dramatycznego nieba.
To zdjęcie jest naprawdę znakomite. Nie wiedziałem że jeszcze jest możliwe pokazanie kamieni na plazy w sposób kreatywny i oryginalny, ale Ty to zrobiłeś bardzo dobrze. Tonacja, połączenie miękkiej obróbki z dynamiką i dramaturgią, kompozycja. Właśnie ta miękka obróbka jest powodem że to zdjęcie mnie zachwyciło. Dotychczas wszyscy do takich kompozycji używali twardej obróbki i dlatego mi się to już opatrzyło.
Bardzo dobre.

jchyra
04-06-2009, 20:24
Przyłączam się. Też zachwyciła mnie ta fotografia. Dodam też, że niesamowicie zagrały ze sobą nawet takie drobiazgi jak ciemna linia falochronu z ciemną linią wody na horyzoncie. Fotografia jest doskonała w smaku i wykonaniu.

Mich77
04-06-2009, 20:24
Kapitalne, perfekcyjne. Jedno z najlepszych jakie widziałem od paru miesiecy.

Piotr_ek
04-06-2009, 20:53
Ty weź może zmień styl, bo póki co jak to ktoś powiedział... kradniesz "kadry, technike i miejscówki"

oj Ty Nemeciku :)

kadr to moja własna inwencja twórcza :)
technikę wypracowałem sam bo mi nikt nie chciał powiedzieć jak to się właśnie tak robi :)
miejscówka to teren ogólnie dostępny więc... :)

swiatlo
04-06-2009, 20:58
miejscówka to teren ogólnie dostępny więc... :)

Na tym polega bycie dobrym! :)
Tysiące ludzie potyka się o korzeń klnąc przy tym pod niebiosa, aż wreszcie przyjdzie jakiś gościu, spojrzy się i sfotografuje ten korzeń i to się okaże arcydziełem sztuki!

Ile razy człowiek musi się na coś patrzyć żeby to wreszcie zauważyć?!!
Czy Dylan tego nie śpiewał: "How many times must a man look up before he can see the sky?"

Piotr_ek
04-06-2009, 21:11
swiatło ja Ci powiem tak:
Moim zdaniem zdjęcie, fotografia to tylko bezduszne dzieło obojętnej maszyny zwanej aparatem lub w naszym przypadku lustrzanką cyfrową, przy której człowiek spełnia tylko ściśle określone i jedynie pomocnicze a nawet powiedzieć można, że czysto rzemieślnicze posługi. Dobry rzemieślnik czuje dobre światło tak jak dobry grzybiarz wie gdzie udać się po dorodne grzyby...
I tak powstają udane fotografie...

wypass
04-06-2009, 22:47
Swietne!

swiatlo
04-06-2009, 23:44
swiatło ja Ci powiem tak:
Moim zdaniem zdjęcie, fotografia to tylko bezduszne dzieło obojętnej maszyny zwanej aparatem lub w naszym przypadku lustrzanką cyfrową, przy której człowiek spełnia tylko ściśle określone i jedynie pomocnicze a nawet powiedzieć można, że czysto rzemieślnicze posługi. Dobry rzemieślnik czuje dobre światło tak jak dobry grzybiarz wie gdzie udać się po dorodne grzyby...
I tak powstają udane fotografie...

No to zazdroszczę Ci aparatu! :)

Piotr_ek
04-06-2009, 23:48
No to zazdroszczę Ci aparatu!

swiatlo obawiam się, że źle zrozumiałeś moją filozofię. Mi chodziło bardziej o to, że aparat do tylko narzędzie prawidłowo użyte w rękach rzemieślnika - a sam rzemieślnik to osoba ze 100% świadomością fotograficzną...

Za bardzo zakręciłem za co przepraszam... :)

swiatlo
04-06-2009, 23:55
swiatlo obawiam się, że źle zrozumiałeś moją filozofię. Mi chodziło bardziej o to, że aparat do tylko narzędzie prawidłowo użyte w rękach rzemieślnika - a sam rzemieślnik to osoba ze 100% świadomością fotograficzną...

Za bardzo zakręciłem za co przepraszam... :)

Żartowaliśmy sobie przecież! :)
Bo spodobała mi się idea aparatu-artysty. Na przykład: Zapraszamy na wystawę fotografii aktu. Autor: aparat marki Nikon numer seryjny 588832!

Piotr_ek
05-06-2009, 00:07
Żartowaliśmy sobie przecież!

uff... cieszę się, że nie tylko ja zieję specyficznym poczuciem humoru :)