Zobacz pełną wersję : 2 w 1
Floyd Rose
04-06-2009, 02:33
:shock::shock::shock:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img230.imageshack.us/img230/2913/ufoku6ug3.jpg)
truman20
04-06-2009, 06:41
Też znam takich, którym by się czworo rąk przydało. Ogólnie to bardzo niedobre rozwiązanie, chyba że potrafi jednocześnie robić te dwie rzeczy.
Jak dla mnie to profanacja. Ludzie, żeby tylko więcej zarobić zdolni są do wszystkiego...
Ciekawe czy jej ta kamerka w kadr wchodzi jak zdjecia robi, chyba ze robi na LV i zombie mode ;)
do kompletu powinna mieć na głowie przymocowana do czapeczki jakąs sabinke z parasolka :)
... chyba ze robi na LV i zombie mode ;)
:mrgreen: dobre :mrgreen:
Jak dla mnie to profanacja. Ludzie, żeby tylko więcej zarobić zdolni są do wszystkiego...
Jak jest coś / ktoś do wszystkiego tzn. że jest do niczego...
A swoją drogą - skoro są klienci, którzy świadomie biorą takich "cyrkowców" to nie ma się co dziwić że takie zjawisko jest powszechne - byle jak aby było taniej, najlepiej komplet poniżej 1 tys. ... - "żenua".
kronos28
04-06-2009, 13:39
byle jak aby było taniej, najlepiej komplet poniżej 1 tys. ... - "żenua".
"panieeeee... 1000 pln... TAK DROGO za zdjęcia?! Jo dom 300 i to i tak duzo bo mam wujka co mi zrobi za darmo swoim super syfrowym aparatem z 500x zumem" - brzmi znajomo? :D ;)
Są na to klienci to i cyrkowcy się znajdują. Jak to mówią - każdy produkt i cena znajdzie swojego klienta. Fakt faktem, że jakość świadczonych przez nich usług odbiega daaaaaaaaleko od tych standardów jakie mamy my w zwyczaju zapewniać/podziwiac/znać ale... no cóż dla niektórych liczy się tylko to "aby "ciocia miecia" była ostra na zdjęciu a nie jakies to tło takie zamazane..."
Jedynym wyjściem jest uświadamianie klientów, że sobie sami robią krzywdę, bo ślubu nie da się powtórzyć a taka "chała" zostaje na całe życie.
A pocieszać się można tylko tak, że w zasadzie taki klient i tak raczej by nie przyszedł do dobrego fotografa/kamerzysty, ponieważ ten zawołał by odpowiednią kwotę za swoje profesjonalne usługi.
Boli jedynie to, że są ludzie których stać na dobrego profesjonalistę, są w stanie wydać te 2k pln na foty slubne, tylko są po prostu wprowadzani w błąd przez znajomych, idiotyczne fora internetowe o ślubach, czy własnie tych uniwersalnych żołnierzy, którzy nagabują i wmawiają, że "zrobią tak samo a nawet lepiej, bo jeszcze film dorzucą i to wszystko za 500zł"...
są ludzie których stać na dobrego profesjonalistę, są w stanie wydać te 2k pln na foty slubne, tylko są po prostu wprowadzani w błąd przez znajomych, idiotyczne fora internetowe o ślubach, czy własnie tych uniwersalnych żołnierzy, którzy nagabują i wmawiają, że "zrobią tak samo a nawet lepiej, bo jeszcze film dorzucą i to wszystko za 500zł"...
No niestety to prawda, tylko co z tego? Podobno bogaci potrafią oszczędzać a z kolei bogactwo nie idzie w parze raczej z sentymentem ...
A z drugiej strony wystarczy przerzucić nawet i nasze fora żeby sobie o fotografach jakiś pogląd wyrobić - i niekoniecznie pozytywny. Smutne ale prawdziwe.