Zobacz pełną wersję : [SB-800] coś z ustawieniem, czy koniec ? :-(
madsurfer
02-06-2009, 23:24
Witam, mam problem z SB-800. Mianowicie po włączeniu lampy nie zapala mi się czerwona lampka gotowości.
Flasha oczywiście nie da się wyzwolić.
Po przyciśnięciu przycisku Flash czerwona lampka zaczyna migać ale nie zapala się.
Uprzedzając pytanie - akumulatorki full naładowane.
Czy to już koniec? :-(
Może ktoś miał podobny przypadek?
--
pzdr
madsurfer
marszull
03-06-2009, 00:10
Czy na 100% full naladowane wszystkie (tzn czy masz ladowarke ktora pokazuje co i jak z kazdym z osobna), bo czasami cos nie tak jest z jednym akumulatorem i wtedy nie bedzie ladowac
Kup nowe baterie w kiosku i sprawdź czy jest tak samo.
madsurfer
03-06-2009, 21:14
niestety sprawdzałem lampę na 2 kompletach eneloopów (ładowarka bc-700) i nowych bateriach duracell.
W każdym przypadku sytuacja wygląda tak samo. Dla pewności baterie sprawdzałem w innym sprzęcie. Działały.
--
pzdr
madsurfer
kronos28
03-06-2009, 22:20
przytrzymaj mode + on/off przez 2 sekundy w celu zresetowania lampy - jak to nie pomoże to serwis.
Niestety to wina zepsutej lampy- tylko wizyta w serwisie. Z moja 800 bylo podobnie i aktualnie czeka wlasnie na wyslanie do serwisu. Z tego co znalazlem w sieci to cena takiej inaprawy to ok 500 pln. Poszukaj info na forum ktos juz o tym pisal.
Pozdrawiam