Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Chłopiec i mewa
Miejsce: Hug Point Beach, Oregon
Komentarze innych fotoamatorów mile widziane. Komentarze zawodowców też pod warunkiem że wnoszą cokolwiek... :wink:
http://i.pbase.com/g4/47/641147/2/59274358.Beach1.jpg
ładna chociaz te skały rozpraszaja troszke. pozdrawiam
ładna chociaz te skały rozpraszaja troszke. pozdrawiam
Dziękuję :)
No właśnie sam już nie wiem co ze skałami. W książkach mówią że dobre zdjęcie wymaga "framing", czyli na przykład jakieś gałęzie dookoła, czy jakaś inna out-of focus struktura, coś dookoła głównego objektu co może odgrywać rolę "ramki".
W tym przypadku użyłem skał, bo taka była właśnie sceneria. Czy bez skał obrazek nie byłby właśnie przeciwko zasadom o konieczności obramowania tematu?
ciekawa kompozycja. podoba się.
przyjemne dla okan, lewa strona troche wadzi, ale nie zaburza kompozycji az tak bardzo
fajne zdjęcie. własnie te skały sa bardzo dobre, tworza ramkę - tak jak miały wg autora.
fajne zdjęcie. własnie te skały sa bardzo dobre, tworza ramkę - tak jak miały wg autora.
ciutke za bardzo zlapane wg mnie....
ja bym kadrowal blizej i w pionie...
No chyba mylicie obramowanie z elementami przeszkadzającymi . Bo ta skała z prawej , to nie wiem poco i w jakim celu . I do tego teorie z obramowaniem . Rama z jednym bokiem ?
jest mała przeciwaga z drugiej strony. nie musi byc symetrii
Moim zdaniem już ta "skromna" mewa byłaby elementem równowagi , a skała jest po prostu "za ciężka" . No i wogóle , kto ją tam zainstalował ? :wink: