PDA

Zobacz pełną wersję : mf-21 ... jak to w ogóle włączyć ?? :D

mp_
18-09-2006, 15:25
Witam!

zapiąłem dziś ściankę mf-21 do mojej 801.. i teraz nie mam pojęcia co dalej :/
nie mam zadnej instrukcji ale liczę że szanowni koledzy- uzytkownicy mf21 pomogą mi w rozgryzieniu jej funkcji :D
moje pytania:
1. jak to wogule włączyć ? (tzn wszystko mi sie wyswietla ale nie potrafie odpalić ani jednej funcji:/)
2. co oznaczają literki w prawym dolnym rogu ((a)m, L, M, h1, h2) nad takim czarnym wyswietlonym "wałkiem" i co to jest ten wałek ? :P
3. jak uaktywnić funkcję bracketingu? bo niby ja ustawiłem (ilość klatek i step) ale chyba nie działa- nie wiem jak to sprawdzić (czy aparat wyswietli na lcd zmiane czasu naswietlania?)

proszę.. jeśli znacie odpowiedź na jakiekolwiek z tych pytań - pomozcie
a jeśli macie jakieś inne wskazówki co do pracy z tą scianką, będe za nie bardzo wdzięczny!

pozdrawiam!

Czornyj
18-09-2006, 15:38
Może to ci coś wyjaśni: http://n8008hq.tripod.com/mf21.pdf

mp_
18-09-2006, 15:47
o! dzięki Czornyj! rozpiska przyciskow się przyda.. obejzalem i zaczynam coś powoli kumać!

co nie oznacza że dalse wskazówki się nie przydadzą :D

mp_
18-09-2006, 17:57
mp_, swoje posty możesz edytować i zlikwidować hodowlę wielbłądów...

:D wiedziałem, że treść można zmienić..ale nie zwróciłem uwagi na to ,że tytuł też...

przepraszam za byki które zrobiłem i zapewne zrobie...
wierzcie mi lub nie: mam masakra-dysleksję.. ale mam nadzieję, że nie dyskfalifikuje mnie to ze spoleczności maniaków nikona :D

a wracając do tematu ścianki - jestem wniebowzięty poziomem ergonomii wynalazków nikona... pokumałem już większość z funkcji tej scianki ;) jeszcze raz dzięki Czornyj za rozpiske :)

ALF
18-09-2006, 18:13
wyczyściłem z nieściankowych postów :P

Władca Pixeli
18-09-2006, 19:28
Mam to. Najbardziej przydatny jest bracketing, ale tak naprawdę 801s naświetla tak fantastycznie, że tylko raz to używałem dla sprawdzenia. Jak czegoś nie zrozumiesz to pisz.