Zobacz pełną wersję : [ Portret ] nat
missbizarre
31-05-2009, 00:21
takie z dzis, mam mieszane uczucia czy sie nada - jakies podpowiedzi?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img39.imageshack.us/my.php?image=dsc0369e.jpg)
Witek "Wisz"
31-05-2009, 00:35
To z prawej rewelacyjne.
Na tym z lewej nie podobaja mi się ręce w kieszeniach i taka znudzona poza modelki. Chyba, że tak miało być:mrgreen:
missbizarre
31-05-2009, 09:54
na lewy miała zagrać wyrachowaną biurwę, ale chyba kiepsko przekazuję idee :D ;)
Sculptoris
31-05-2009, 11:53
Jak dla mnie nieco zbyt zimne jeśli chodzi o tonację.
Witek "Wisz"
31-05-2009, 12:10
na lewy miała zagrać wyrachowaną biurwę, ale chyba kiepsko przekazuję idee :D ;)
Za delikatna modelka do takiej roli:mrgreen: Może, gdyby w innej stylizacji...
Jak dla mnie nieco zbyt zimne jeśli chodzi o tonację.
Eee... chyba nie... Na moje oko jest OK.
No to z lewej wyszło tak jakby było przypadkowe całkiem ... i tak jakoś płasko ... modelka jakby wklejona na tło. Za to prawe wyszło miodnie.
Pierwsze co się rzuca w oczy to na tej z prawej jakoś dziwnie wyglądają oczy... niedokładna obróbka? ale jako amator może się mylę. pozdrawiam
missbizarre
01-06-2009, 12:03
hmm ale to zdjęcie jest praktycznie nieobrabiane, poza lekkim wygładzeniem skóry i ogólnym podciągnieciem kolorów ;)
Tak sobie tym razem. Zestawienie zdjęć nie jest korzystne, bo odcień twarzy jest różny. Biurwa w takiej bluzeczce? Nieeee, to nie bardzo wyszło. Tu mamy romantyczkę pełną gębą (no może, trochę z rezerwą). Jedynka fajna, naturalna, ale nie w konwencji studyjnej - świetnie sprawdziłaby się gdzieś w plenerze. Dwójka natomiast jakoś taka bezpłciowa dla mnie - ot pstryk, tyle że z "talerzem piekności". Pewnie bardziej się ktoś skupił na ustawieniu równo odbić świateł w oczach niż na mimice i przekazie ;) Choć modelka śliczna.
missbizarre
02-06-2009, 17:30
Tak sobie tym razem. Zestawienie zdjęć nie jest korzystne, bo odcień twarzy jest różny. Biurwa w takiej bluzeczce? Nieeee, to nie bardzo wyszło. Tu mamy romantyczkę pełną gębą (no może, trochę z rezerwą). Jedynka fajna, naturalna, ale nie w konwencji studyjnej - świetnie sprawdziłaby się gdzieś w plenerze. Dwójka natomiast jakoś taka bezpłciowa dla mnie - ot pstryk, tyle że z "talerzem piekności". Pewnie bardziej się ktoś skupił na ustawieniu równo odbić świateł w oczach niż na mimice i przekazie ;) Choć modelka śliczna.
tak to jest jak sobie człowiek poprzeczki za wysoko ustawia ;P
dzięki za konstruktyw, idę walczyć dalej :D :)
missbizarre
04-06-2009, 16:58
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img245.imageshack.us/my.php?image=dsc0350sz.jpg)
Krosimy? :) Zaraz będzie, że kolory nienaturalne ;) Mocny niebieski zafarb, ale może trzeba tak zdecydowanie. Hmm... pomysle...
podoba mi sie kolorystyka, tonacja, swiatlo, spojrzenie modelki
nie lezy mi przedstawienie sylwetki... w tym sensie, ze brak szyi sprawia wrazenie, jakbys glowe wkleila do zdjecia...
jakby ciut za ciasny kadr/za blisko jak na te ogniskowa... i troche tez prawe ramie konkuruje troche z twarza o uwage widza...
Przede wszystkim nie podoba mi się jak bark wyszedł. Coś tam dziwnego się dzieje na granicach kolorów, jakieś ciemne plamy, krzywe, załamania. O całości jeszcze pomyślę... nie powala, ale czy udana... chyba w miarę, choć bez szału. Kontrast pomarańczowej ręki i różowawej twarzy (rękę możnaby trochę rozjaśnić pewnie). Nierównych blików się nie będę czepiał jakoś specjalnie, bo według mnie temu zdjęciu trochę brakuje by się czepiać aż takich drobiazgów :) Sama twarz ładnie, pozycja taka lekko zgarbiona wyszła... Ale ogólnie ładnie jest. Ładna modelka procentuje.
velaskez
05-06-2009, 00:35
Jak zrobiłeś bliki w oczach? Lampa ze światłem zwykłym w ringu czy flesze?
Bardzo się podoba.
missbizarre
05-06-2009, 08:06
zrobiŁAM :) bliki lampą - ringiem :) :D
Czy z ringiem i ładną modelką można skopać zdjęcie ?? :)
Czy z ringiem i ładną modelką można skopać zdjęcie ?? :)
Można - sfotografować jej stopy na przykład... albo skopać kadr, albo kolory, obróbkę..... Ach! To było pytanie retoryczne.... Nie zauważyłem, przepraszam.