Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pierwsze promienie w porannym dymie z szałasu...
Voila...:)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img38.imageshack.us/img38/7229/dsc4234.jpg)
krakow.photo
30-05-2009, 10:57
+++
mniam, mniam :-)
takie zdjecie z rana :-)
Ładne, mi się podoba. Świetne, plastyczne świtełko, przyjemne kolory.
borregaard
30-05-2009, 11:13
Człowieku,wpędzasz mnie w deprechę....Kiedy ja będę na urlopie..?
Ekstra światło,klimat...itd...:-D
Gratuluje Radek - co pora robi ze zdjęcia....
Człowieku,wpędzasz mnie w deprechę....Kiedy ja będę na urlopie..?
Ekstra światło,klimat...itd...:-D
Andrzeju - weź "na żądanie" ... :)
wojtek6308
30-05-2009, 11:29
Świetnie :-D światełko zrobiło piękną fotografię :-D bardzo na tak
malasana
30-05-2009, 11:49
Swietne swiatlo, dalo kolory i klimat temu zdjeciu. Ale mz dol, wyraznie odcinajac sie jako ciemny pas, psuje troszke odbior. Dlatego sprobowalbym skadrowac w proporcji 2:4 przycinajac sporo ten pasek ciemnego dolu...
Góra z mgiełką włącznie bardzo fajnie ale dół... ja jestem na nie zarówno pod kątem kolorystyki tej zieleni, jak i cieni w niej zawartej.
Ogólnie rzecz ujmując zdjęcie na plus- światło zrobiło swoje... Jednak, bacząc, na "przytłaczający" dół, pomyślałbym nad panoramicznym ujęciem- pozbywając się połowy nieba (patrząc od wierzchołka góry po lewej stronie) i ponad połowy zacienionego "dołu"... W moim przekonaniu praca wówczas osiąga wysoki poziom...
T_P_
dla mnie ekstra! czysto, fajnie
Marcin T
30-05-2009, 13:31
Światło bardzo na plus. Kolory? jak to o wschodzie - pikne. Co do kadru to ten zbyt szeroki pas cienia niezbyt mi się podoba.
Doskonały pomysł, że ja wcześniej na to nie wpadłem. Mgła w ciepłym świetle - z takiego połączenia musi wyjść egzotyka i urok. Bardzo mi się podoba, choć ja zrobię nieco inaczej. Trawa z pierwszego planu będzie chłodna z dodatkiem szronu. Ten sam chłód powtórzę na niebie. Chłód porannego nieba. A ciepłe słoneczko zostawię tylko dla domków i połowy stoków. Teoretycznie będzie ładniej :-)
miejscowka i swiatlo super , dol troszke za ciemny i trawka troszke taka za zielona :-D ale wszystki sie nie dogodzi :mrgreen:......
...gratki
Dzięki za wizytę i komentarze. Poranek byl iście cudowny, ale jak wielu z Was napisało dół istotnie pogorszył całosc zdjęcia - wiadomo kontrasty o świcie są nieziemskie i trudno sobie z tym poradzić. Ktos rzucił pomysł na cięcie do panoramy. Też o tym myślalem podczas obróbki, ale powstałby dośc śmieszny kadr, a takie eksperymenty "na siłę" nie pasują mi zupełnie więc wybrałem mniejsze zło :)
Pozdrawiam
Jak nie chcesz przycinać dołu to zawsze możesz go trochę rozjaśnić bo mi niestety przeszkadza ten zacieniony dół.
Ładnie Radku.
Od Waści coś takiego usłyszeć ...? Dzięki :)
Nikonozaur
30-05-2009, 23:47
Rześko i porannie. Kolory A-klasa, a i kadr oku miły.
Radek. Coraz ładniej jest.
Kadr świetnie wypatrzony, dla mnie jednak jest za jaskrawo.
Jest extra. Rozjasnic na dole badz uciac i bedzie pieknieeeeee!!!!
Ogólnie - super wrażenie:-D i bardzo mnie się podoba.
Co do kadrowania to wypowiedzeli się bardziej doświadczeni koledzy ale to oczywiście rzecz gustów.
Ależ piękne światło... Super zdjęcie!
bardzo dobra fotka - bym przegapił :oops:
Przepiękne światło,..ale kto rano wstaje,..Bardzo dobra fota, gdyby nie ten ciężki dół,..było by idealnie...Pozdrawiam.
Też nie zauważyłem do tej pory:) Podoba mi się kadrowo, światło tez dopisało , może starałbym się podejść bliżej tych domków i uchwycic jak najszerzej się da.