Zobacz pełną wersję : NX2 - punkt sterowania kolorem, obszar
PeterWolf
29-05-2009, 22:23
Witam,
Punkt sterowania kolorem ma jakiś domyślny zakres (promień). Szukam, czytam instrukcję i nic - jak go zmienić bo domyślnie jest zbyt duży (chodzi o wielkość promienia okręgu/wielkość obszaru, który zmieniamy)
nie wiem, ja nie mam żadnego problemu z kolorem w NX [?]
Pewnie chodzi ci o to że jak klikniesz na tym punkcie po umieszczeniu na obrazie pojawia się suwaki regulujesz promień . Poza tym pełen podgląd obszaru działania też jest dostępny (po prawej w zakładce control pointa masz taką ikonkę w którą jak klikniesz pojawi ci siepodgląd obszaru na który control point oddziałuje.
PeterWolf
30-05-2009, 06:33
Pewnie chodzi ci o to że jak klikniesz na tym punkcie po umieszczeniu na obrazie pojawia się suwaki regulujesz promień
Dzięki, dokładnie o to mi chodziło - nie zauważyłem że robi się to górnym suwakiem po kliknięciu w punkt.
Zapoznaj się też z tym czarnobiałym podglądem zakresu działania dostepnym po kliknięciu we wspomnianą ikonę . Idealnie widać wtedy zakres selekcji u-pointa .
Witam,
Punkt sterowania kolorem ma jakiś domyślny zakres (promień). Szukam, czytam instrukcję i nic - jak go zmienić bo domyślnie jest zbyt duży (chodzi o wielkość promienia okręgu/wielkość obszaru, który zmieniamy)
Mając licęncje, możesz pobrać ze strony Adobe instrukcje PL :) warto bo NX na fajne funkcje ale jest troszkę mało przyjazny. :(
Mając licęncje, możesz pobrać ze strony Adobe instrukcje PL :) warto bo NX na fajne funkcje ale jest troszkę mało przyjazny. :(
A co ma wspólnego Adobe z NX-em?
A co ma wspólnego Adobe z NX-em?
Sory, bardzo lubie Adobe - sprawdziłem że zrobiłem gafe, instrukcja NX jest na nikon.pl ale nie PL, nie pamiętam skąd mam PL. (przepraszam jesli wprowadziłem kogos w błąd)
Sory, bardzo lubie Adobe - sprawdziłem że zrobiłem gafe, instrukcja NX jest na nikon.pl ale nie PL, nie pamiętam skąd mam PL. (przepraszam jesli wprowadziłem kogos w błąd)
Sprawdziłem, jest dostępna instrukcja NX2 PL na stronie http://nikoneurope-pl.custhelp.com/app/ po zalogowaniu w dziale instrukcje obsługi strona 5
Własnie 5 min temu pobrałem PDF PL